Vi skickar ut nya Licensierade Stresscoacher

Här sitter jag och jobbar vid mina vänners köksbord på skånska landsbygden. Jag passar på att hälsa på dem, mellan två kurser som Anna Hallén och jag håller på hennes kursgård i Höganäs. I går avslutade vi en kurs och examinerade nya Licensierade Stresscoacher och på fredag startar vi igång ett nytt gäng blivande Stresscoacher. Att utbilda Stresscoacher är nog ett av de roligaste arbeten jag har. Stress är både ett högaktuellt ämne och mycket intressant att sätta sig in i vad som händer i kroppen, hur det påverkar våra liv och vad man kan göra åt det. Våra stresscoacher får en unik utbildning, på så sätt att de får både kunskap om vad som händer fysiskt i kroppen och hjärnan vid stress och redskap i ACT (acceptace and commitment therapy), mindfulness och självmedkänsla. De blir ensamma om det, eftersom de utbildningar som finns idag, endast fokuserar på psykologiska redskap. Men genom att ha förståelse för kroppen och de kemiska processer som startas vid stress, kan de hjälpa sina klienter att hantera stressymptom vilket gör att det blir lättare att hjälpa människor att må bra igen. Det spännande är att detta är ett yrke som går att försörja sig på direkt efter att du har tagit examen.

Två av våra nyexaminerade Stresscoacher har skrivit om kursen – Fnulan och 56kilo. Och vill du veta mer om kursen och anmäla dig till vårens eller höstens utbildning hittar du mer kunskap och information här. 

Bilden är lånad av Fnulan. 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *