Hur jag blev av med inflammationen

Jag har köpt nya löparskor! Idag ska jag ÄNTLIGEN börja småjogga i skogen. Lite i taget. Över ett år sedan jag opererade knät, ett och ett halvt år sedan jag fick ont från ingenstans. Detta har varit den segaste process jag har varit med om – men nu börjar det bli så pass friskt att jag vågar ropa hej.

Jag får så många frågor kring mitt knä och hur jag har jobbat med läkningen, tack för att ni undrar och det gläder mig också, för jag vet att många av er vägrar att ge upp när det kommer till hälsan. Under året till läkning kan jag villigt erkänna att jag har provat många saker och kanske har alla produkter  och val varit med och bidragit på sitt sätt. Men i slutändan har jag landat i några viktiga tillskott och saker jag gör dagligen för att skapa hälsa.

Bakgrund: 
Januari 2017 började mitt knä värka under en löptur och det blev värre och svullnade. Någon månad senare råkade jag dessutom slå i knät rejält. I början på juni samma år opererades knät och man tog bort en del skadad menisk och konstaterade kraftig inflammation. Läkaren sa att troligen var det reumatisk inflammation.

Januari 2018 när knät fortfarande inte hade läkt och svullnaden och värken envist satt kvar sökte jag upp kiropraktorn Ole Saxe som konstaterade att mitt bäcken är låst och därför blir knät för hårt belastat. Med regelbundna besök där han låser upp mitt bäcken, samt jag själv gör dagliga rörelser läker kroppen.

Under min resa till Kreta i maj i år så gick Anna Hallén och jag 1 mil i bergen varje dag och mitt knä mådde utmärkt. Så jag är på väg att bli helt bra. Jag har fortfarande en stelhet och lite svullnad kvar, men värken är nästan helt borta.

Jag har provat många olika tillskott under detta år. Helhetshälsa Ledoptimal, vanligt gelantin, MSM, Ledins Biostrath och Ledins vitaminfasta. Jag är ganska säker på att dessa har hjälpt mig på olika sätt och varit med och bidragit till läkning. Att fasta och dessutom följa upp med Biostrath, kändes som en vändpunkt tidigt i våras. Jag minns hur svullnaden i knät minskade rätt drastiskt och plötsligt kunde jag gå längre turer utan att betala med värk.

Nuläge: 
Jag har aldrig slutat att gå. Daglig rörelse, främst i form av promenader minst en timme i skog och mark, upplever jag är viktigt både för min psykiska och fysiska hälsa. När det har varit tufft och gjort ont har jag haft knäskydd från Backontrack. Styrketräning har jag kommit efter med, men det är nu jätteviktigt eftersom jag ska börja löpträna. Och då även rörelseträningen, i form av vissa yogarörelser.

  • Som vanligt ingen gluten (även om jag har slarvat några gånger under våren, vilket jag ofta känner direkt i kroppen)
  • Några dagar i veckan äter jag fruktfrukost, för att underlätta för lever och njurar
  • Varje morgon gör jag en drink på Clean Collagen (återbygger och reparerar kroppens vävnader), citronsaft, äppelcidervinäger (basiskt) och Helhetshälsas strandnyponpulver (motverkar inflammationer och artors)
  • Dagliga tillskott är självklart Omega 3 och numera även Grukmeja (som är en magisk liten krydda, otroligt bra för många processer i kroppen, men då tillsammans med piperin dvs svartpeppar).
  • Sen försöker jag att äta varierat och lagar mycket mat från grunden, inte för komplicerat. Det ska vara enkelt att må bra. Och framför allt slår jag inte på mig själv när jag äter en glass eller skålar i bubbel – tvärt om – jag njuter.
  • Jag har också börjat torrborsta kroppen för att underlätta för lymfsystemet och få bort svullnaden

Alla preparat som jag använder har jag länkat till där jag köpt dem. Jag får inte betalt för att rekommendera några av dessa produkter, utan de är dessa jag använder. Hoppas att du får glädje av min väg till hälsa.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *