Starta igång ditt eget projekt självsnäll

Välkommen till första dagen på Projekt SjälvSnäll. Tillsammans kommer vi att utforska vad det betyder för dig och din hälsa att fokusera på medkänsla mot dig själva. Med enkla övningar, självreflektioner och stunder av återhämtning och rörelse kommer du att kunna möta dig själv med mindre självkritik och mer omsorg. Genom att börja under sommaren kan du skapa dig vanor som frigör mer energi inför kommande utmaningar, så du kan känna dig trygg att stå på din egen sida.

Du kan välja att göra det på två olika nivåer och du avgör själv vad som passar dig bäst just nu i livet. Inget är rätt eller fel, se till vad du hinner och orkar.

  • Den första nivån handlar om att du ger dig själv enkla påminnelser i vardagen. Genom att påminna dig själv då och då under dagen, genom frågor du får av mig på bloggen eller microövningar som inte tar längre tid än en minut, om att vara snäll mot dig själv.
  • Den andra nivån är för dig som har lite mer tid och möjlighet att lägga ned på dig själv under sommaren. Du kommer att få självreflekterande frågor eller längre mindfulnessövningar, några gånger i veckan som du sitter ned med en kortare eller längre stund.

Och du kan utan problem hoppa mellan nivåerna, beroende på hur din dag ser ut just nu.

Det jag vill ge dig idag är en uppgift som gäller för både nivå ett och nivå två. Du ska inviga ett block eller en skrivbok till projekt självsnäll. Kanske du väljer att köpa en fin anteckningsbok eller så har du ett block hemma du kan använda.

Invig denna bok genom att skriva en hälsning till dig själv i den. Det kan bli ett par rader eller ett långt brev, du väljer själv. Inget är bättre eller sämre, möt dig själv där du är just nu. Det viktiga är att hälsningen är skriven med omsorg om dig själv – som om du skulle skriva till din bästa vän.

  • Kanske du skriver att du vill göra ditt bästa för att ta hand om dig själv.
  • Kanske du skriver ned att du önskar dig själv saker som trygghet, lugn, medkänsla eller det du längtar efter.
  • Kanske du väljer att skriva att du lovar att försöka lyssna på hur du mår, vad du behöver och vad du vill.
  • Undvik ord som alltid, aldrig och måste. Skriv istället vill, kan och tror.
  • Och du – släpp taget om prestationen – det är ingen tävling, ingen jämförelse. Skriv ned bara ett par ord om du inte hinner eller om det är tomt i huvudet. Det går inte att vara duktig på denna resa.

När du har gjort det, har du startat igång ditt eget projekt självsnäll. En spännande resa, som gör det möjligt för dig att behandla dig själv som din bästa vän.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

2 kommentarer till “Starta igång ditt eget projekt självsnäll

  1. å VILKEN BRA IDE! jAG HAKAR PÅ ! 🙂

  2. Idag börjar jag tänka på mig själv och kommer att göra måbra saker varje dag för min egen skull. Offerkoftan är slängd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *