Lilla du och stora du

Helt fantastiskt. Nu sitter jag på min lilla altan med älven framför mig. Och jag har haft fyra sköna dagar av återhämtning med vänner och familj omkring mig. Känner mig så otroligt privilegierad. Jag har inte gjort några som helst övningar i självsnällhet, det enda jag har fokuserat på är att känna efter vad jag behöver eller vill. Och det har varit en skön återhämtning för mig.

Nu är jag sugen på att ta upp övningarna i självsnällhet igen. Och idag ska vi göra en fin övning, som du kommer ha stor glädje när du arbetar med dig själv. Jag vill att du tar fram en bild av dig själv som barn. Det spelar ingen roll hur gammal du är på bilden, så länge du anser att du är ett barn på den bilden.

De flesta av oss känner någon form av ömhet för det där lilla barnet på bilden. Det kan också finna andra känslor, som sorg, ilska eller till och med skam, men det är okej vad som än dyker upp. Saken är, att du med stor sannolikhet inte skulle vara lika hård eller självkritisk om du hade dig själv som barn framför dig, som du är annars. Men vad du glömmer bort är att du har det där lilla barnet inom dig. Varje gång du är hård mot dig själv är du hård mot barnet.

Nivå 1 – Projekt SjälvSnäll.
Ställ fram bilden av dig själv som barn eller ha den där du kan se den. Jag kommer till exempel ha bilden som bakgrundsbild i min telefon, så jag ofta ser den. När du ser den säg till dig själv ”Jag tar hand om dig.”

Nivå 2 – Projekt SjälvSnäll för dig som har lite mer tid.
Ta fram bilden på dig själv och din projektbok. Titta på bilden och skriv ett brev till dig själv som barn. Ett brev med de orden du hade behövt höra när du var i där. Kanske något om att du förtjänar kärlek, att du är stolt över dig själv, att du är älskad och trygg.

Nu är vi igång med vårt projekt SjälvSnäll igen.
Tack för att du läser min blogg.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *