Självsnälla dagar på landet

En vecka med mitt sommarschema.  Och nu sitter jag och funderar över hur det har gått. Har du använt schemat och har det stöttat dig eller tycker du att det har gett dig dåligt samvete? Anledningen till att vi har haft schemat är just för att stötta oss på vägen till hälsovanor och för några av oss är det en hjälp. Men gå inte in i fällan att jämföra dig med andra, sök efter vad du behöver. 

Min vecka har varit härlig. Jag har fyllt år, jag har haft besök av en vän och jag har både pluggat körkortsteori och övningskört. När jag skulle analysera mitt hälsoschema tänkte jag i mitt stilla sinne att det troligen inte har blivit så många kryss, men där hade jag fel. Trots att jag har haft lite fokus på min hälsa, så får jag en hel massa kryss.

När jag analyserar schemat kan jag konstatera en viktig sak – de dagar jag har fått till morgonrutinen, de dagar har varit lätta att äta som jag vill och träna som jag vill. Schemat har inte gett mig prestationsångest, däremot har jag tyckt att det är roligt och känner mig taggad. Framför allt får jag struktur på mina hälsovanor, vilket gör det lättare att komma ihåg vad jag vill göra för att må bra.

  • Hur har det gått för dig? Har du fått hjälp, inspiration och motivation av schemat eller behöver du bara släppa taget om det?
  • Behöver du ta bort vissa delar eller fattas det något?
  • Hur kan du på bästa sätt hjälpa dig själv att nå de vanor du och din kropp behöver?

Du ska få en uppgift av mig till nästa vecka. Du ska skaffa hjälp till att nå dina hälsovanor. Vi har oftast så svårt för att be om hjälp eller hitta ett bra hjälpmedel i vårt arbete på att må bättre. Men att ta hjälp är att vara självsnäll, så det är dags att öva dig i det.

Själv har jag fått hjälp av en coach. Vi jobbar med min självbild och kroppsuppfattning, hur jag ska kunna bli mer självsnäll mot mig och min fina kropp. Jag ska berätta mer för er om det arbetet i ett framtida blogginlägg, för det är riktigt spännande.

Så vad kan din hjälp vara? En träningskompis, en stresscoach, en yogakurs, en självhjälpsbok, en mindfulnessapp, en vän som peppar dig, terapi eller hjälp att strukturera arbetet hemma?

Du vet väl om att min webbkurs i mindful yoga numera ingår i tidningen Hälsas webbkurser – Hälsa Academy. Läs mer här och beställ kursen . Den kanske kan hjälpa dig mot ett självsnällare liv?

Nu ska jag ta en lång cykeltur. Det blir ett skönt och självsnällt träningspass. Selma njuter också av att vara på landet

Soluppgång kl 3 på natten. Lyckan att få uppleva det. 

Födelsedagschampagne, grillade högrevsburgare och bästa sällskapet på min altan. 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *