Jag gör det sen…

Vilken välsignad sommar vi har fått. Tycker jag som älskar värme och inte har grödor som torkar. Jag vet att många lider svårt i värmen, men jag har möjlighet att just nu sitta på min lilla altan på landet, iförd bara bikini och njuta av en iskaffe och den spegelblanka älven som rinner framför mig. I denna atmosfär borde det vara så lätt att vara självsnäll. Ja, tänk vad skönt det vore om det handlade om omständigheter och omgivning för att bli självsnäll. ”Om jag bara hade det lugnt omkring mig, hade fler semesterdagar, hade ett eget litet landställe, kunde åka till havet… så skulle jag kunna vara snällare mot mig själv.” Då skulle du kunna fixa de rätta omständigheterna och sen ramla in i självsnällheten.

Självsnällheten kommer inte ur det du har omkring dig. Jag har inte lättare att behandla mig själv med värme och respekt för att jag är på landet och har en fantastisk utsikt. Att ge sig själv värme och respekt, kommer ur ett arbete. Det kommer ur att öva med sig själv varje dag, så kommer du snart upptäcka att du ser på dig själv på ett nytt sätt. Men det tar tid.

Att tänka att vi kommer att ha lättare att arbeta med oss själva, eller skaffa nya vanor när vi är på ett visst ställe eller mår på ett särskilt sätt är att glorifiera morgondagen. Vi tänker ”Jag gör det sen/då/imorgon/när min semester är slut/när jag har mer tid” men det spännande är att det sällan finns ett bättre tillfälle än just nu att börja. Det kommer inte bli lättare sedan. Ändå tröstar vi oss själva med ”jag gör det sen” när vi inte står ut med att vi inte gör det idag. Och håll med om att det är en ganska skön känsla att planer allt bra man ska göra imorgon.

Så fortsätt din resa till självsnällheten idag. 

Nivå 1 – lägg märket till alla gånger du skjuter saker kring din hälsa på framtiden. Uppmärksamma tankar som ”Jag slutar äta socker/gluten/glass imorgon istället” eller ”då ska jag börja arbeta med min självsnällhet”. Försök att inte döma dig själv, du vill dig själv det bästa, men av olika anledningar skjuter du det framför dig. Och ge dig själv en varm, vänlig tanke varje gång du skjuter din hälsa på framtiden. Jag vet att det verkar knäppt – men prova och se vad som händer.

Nivå 2 – ta fram din skrivbok och fråga dig själv

  • Vad hindrar dig från att arbeta med din självsnällhet?
  • Vad kan du göra för att hjälpa dig själv att bli mer självsnäll?
  • Vad kan du göra redan idag för att stötta dig själv?

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *