Ibland har vi inte lyxen att stanna upp och fundera över vad vi vill

Vilken sommar vi har haft! Vilken värme! Jag som älskar värme och har haft möjlighet att hålla mig nära älven har njutit varje stund. Den här sommaren har varit rik på upplevelser, vila och självsnällhet. Och eftersom jag ville förlänga min tid på landet har jag jobbat några dagar i veckan, med klienter och med bokskriveri. Där emellan har jag jobbat med projekt självsnäll.

Men vet ni vad som hände? När jag jobbade med min egen självsnällhet, började jag prioritera mer och mer återhämtning. Och plötsligt hamnade mitt arbete med bloggen längst ned på prioriteringslistan. Så på sätt och vis känner jag mig manad att be er alla som jag lovade en sommar med massor av tips kring självsnällhet om ursäkt, för det löftet har jag inte hållit.

I sommar har jag upptäckt vilken kraft självsnällheten har för motivationen. Om jag lyssnar på mig själv, om jag står på min egen sida kommer glädjen fram i det jag gör och med den motivationen. Att pressa sig själv skapar ingen motivation, utan du får går på renodlad disciplin. Och disciplinen kan vara svår att få fatt i när man är trött.

Ibland är det en lyx vi inte har att kunna stanna upp och fundera över sitt liv. Jobb, familj, aktiviteter, stress och tunga bagage tar ut sin rätt och vi kämpar med att hålla näsan ovanför vattenytan. När vi då sätter oss ned och försöker fundera över våra liv och vad som är viktigt, känns det bara som ett krav.
”Jo, jag vet att det är viktigt att prioritera hälsan – men när ska jag hinna det?”
”Ja, jag längtar efter att skriva, men kreativiteten gömmer sig långt där under högen med tvätt, jobbprojekt och vännernas förväntningar.”
”Absolut borde jag börja meditera igen, men jag är så himla trött.”

Känner du igen dig? Så mitt i livets villervalla, skjuter vi det där vi vet att vi vill eller borde vilja på framtiden och därmed vår egen glädje. Jag tänker att det kanske kan få vara så. En stund till. Men om den stunden blir till månader och år, så kanske det trots allt är viktigt för din egen glädje att skapa dig själv ett litet utrymme. En litet rum i allt för att ge dig själv en möjlighet att bara komma ikapp och ställa dig på din egen sida. Tänk om du kanske till och med ska be om hjälp? Anmäla dig till en kurs, anlita en coach eller terapeut, be en vän att ta dig på en promenad lite då och då eller helt enkelt stänga in dig i 15 minuter med dina tankar eller din dagbok och våga ställa frågan till dig själv – vad behöver jag?

Får jag hjälpa dig? Jag har plats för några nya klienter i höst. Mejla mig maria.helander@kreativdialog.se

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *