Utvecklingssamtal med mig själv inför nya året

De säger att ett år går fort. Jag sitter och tittar igenom årets bilder och kalender och tänker precis tvärt om – 2018 har varit väldigt långt.

2016 – var ett år där jag fick förmånen att starta många nya projekt, utveckla nya kunskaper och hitta kontakter och möjligheter. 2017 – var ett år där jag gick sönder. Först mitt knä, med operationer och envis inflammation. Sen i separationen, där drömmar, förväntningar och förhoppningar sprack. 2018 blev ett år att hitta en ny och stadigare plattform att stå på. Läka, söka och leta efter mig själv. Jag har varit oändligt trött under det här året och samtidigt oändligt stark. Vilsen, men samtidigt nyfiken och glad. Och jag har hittat många nya saker om mig själv.

Nu är det dags att titta framåt. Jag är inte så mycket för att ge mig själv nyårslöften, men använder gärna nyåret som en möjlighet till att utvecklingssamtala med mig själv. Att stanna upp och fundera över vad det är jag vill och om jag är på väg dit jag vill eller bara flyter med.

Jag tog fram fyra papper för att fokusera på fyra delar av mitt liv. Varje papper fick ett områden och de jag valde var – Hälsa, Arbete, Fritid och Andlighet.

 • Livsvärden. Först formulerade jag en eller två meningar för varje område om vad som är viktigt för mig. Till exempel när det kommer till Hälsa så skrev jag ”Jag är en människa som prioriterar min hälsa. Det är viktigt för mig att ha en stark och smidig kropp.” Det här är mitt livsvärde. Ett riktmärke att hämta motivation och vägledning ur.
 • Mindre och mer. Nästa steg är att identifiera – vad jag vill ha mindre av och vad jag vill ha mer av i detta område. Till exempel skrev jag att jag ville ha mindre stress och socker, mer träning och återhämtning.
 • Hinder. Därefter skrev jag ned vad som hindrar mig att leva som jag vill, hur det kommer sig att jag inte tränar så mycket som jag vill eller äter mer socker än jag önskar. Det jag kom fram till är att trötthet, stress och höga krav tillåter jag lägga krokben för mig att leva det liv jag vill leva.
 • Stöttning. Därefter skrev jag hur jag kan hjälpa mig själv att komma över mina hinder. Som att sänka kraven på mina delmål, att använda mig av en träningskompis och att vetskapen att träningen både kommer att sänka tröttheten och stressen om några veckor.
 • Mätbart. Slutligen gav jag mig själv några mätbara delmål under januari. Och när januari har gått kan jag ha ett uppföljningsmöte med mig själv och fundera över om det gick som jag önskade eller om jag behöver annat stöd.
Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

3 kommentarer till “Utvecklingssamtal med mig själv inför nya året

 1. Mycket klokt och schysSt mot dig själv. Jag ska göra likadant❤️

 2. Har väldigt svårt att formulera och verkligen se vad jag behöver och vad som bromsar mig och ser att dina ord kan passa in på mig själv så det lånar jag

 3. Carina, det är supersvårt att se vad man behöver och vad som bromsar. Ibland kan det behöva vila en stund, en dag eller två för att man ska komma vidare. Men det är okej. Och allt du hittar om dig själv är okej. Vilken klok investering ATT du tar dig den här tiden att titta på var du befinner dig.
  Lycka till
  Kram
  Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *