Allting hänger ihop

Det var två år sedan jag opererade mitt knä. Och vi kan konstatera att resan tillbaka till mitt gamla, starka jag är lång och tämligen seg. Det tog ett och ett halvt år innan jag hade fått tillbaka nästan full rörlighet och kunde gå utan att känna någon smärta. Men varje gång jag kickade igång träning i någon form fick jag ett bakslag.

Under vintern tog jag med lust och glädje i tur med träningen igen. Och efter några veckor så svullnade knät upp och började göra ont. En enorm frustration. Vad gör jag för fel? Hur kommer det sig inte att knät vill läka?

Men jag som sköter mig?!
Jag äter bra, näringsrik mat och undviker gluten. Jag stoppar regelbundet i mig gurkmeja, omega 3, kollagen och i perioder även andra kosttillskott. Jag går 13 000 steg om dagen. Sover bra. Yogar när knät tillåter det. Visst – jag kan äta ännu bättre, undvika socker och alkohol helt. Leta reda på något magiskt kosttillskott. Stressa mindre. Men det känns som om jag gjort det i perioder, med samma resultat.

Samtidigt känner jag mig så ledsen, för jag längtar efter att springa långa löppass med mina hundar. Det värker i hjärtat av saknad efter att få hänga på mig en ryggsäck och få vandra. Därför vägrar jag ge upp – jag ska springa och vandra igen.

Så nu hoppas jag ha hittat vad det är som bråkar med mitt knä och hur jag ska åtgärda det. För jag tänker att så länge det inte är en skada, så måste det finnas en orsak till att knät blir irriterat.

Orsaken och lösningen
Jag har ett bäcken som låser sig, vilket gör att belastningen på knät blir för stum. I kombination med att jag har flera stopp i lymfsystemet kring knän och lår, vilket gör att vätskan samlar sig vid för hög belastning i benen. Så nu arbetar jag tillsammans med både en kiropraktor och en lymfterapeut. Den ena låser upp skelettet, den andra hjälper lymfsystemet att skapa nya banor. Och själv jobbar jag med bålstabilitet och stretching, för att om några veckor öka på träningen långsamt.

I juli utbildar jag mig till yinyogalärare. I augusti ska pudlarna och jag fjällvandra, så tills dess ska mitt knä vara bra. Min kropp är gjord för rörelse och det ska den få ägna sig åt igen.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *