Spökhistorier och drömmar

Jag har alltid haft en dröm om att sitta i en stuga på landet och skriva böcker. Kommer ni ihåg den där boken som gick runt bland alla klasskamrater ”Mina vänner”, där vi skrev in saker som favoritmaträtt, idol och bästa kompis. Under rubriken ”Vill jag bli när jag blir stor” skrev jag nästan alltid ”Författare” eller ”Hemmafru”. (Det sistnämnda handlade nog mer om att min mamma var hemmafru när jag var liten). Jag såg framför mig hur jag satt framför en skrivmaskin och skrev kloka saker. Och ibland lyfte jag blicken från pappret och såg ut över en skog eller en sjö. Jag skulle skriva spännande berättelser och jag har sparat många av mina skrivböcker fullklottrade med spökhistorier om varulvar, slottsgastar och mystiska berättelser om tidsresor.

Jag åkte till landstället sent igår kväll och har fyra dagar framför mig här vid Dalälven. När jag drack mitt morgonkaffe på bryggan, kom jag plötsligt ihåg den här drömmen. Jag kände hur jag log med hela hjärtat, eftersom 35 år senare lever jag min dröm. Jag sitter i en stuga vid älven och skriver på en bok. Det är lite svindlande att ta den där lilla drömmande flickan i famnen och säga ”Du gjorde det! Du lever din egen dröm!”

Min bok handlar inte om mystiska spökhistorier, utan om de varulvar och inre gastar vi alla går runt med. Boken kommer att handla om att göra upp med dessa för att bli mer självsnäll. Och ju längre jag kommer i mitt skrivande, desto mer ser jag hur den även handlar om min egen resa till att bli mer omtänksam, förlåtande och varm mot mig själv.

Jag vill inte påstå att det här skrivandet är drömliknande. Det är långt ifrån ett författarflow. Jag kastas mellan tvivel och hopp – mellan ”det här blir fantastiskt” och ”det här är bara skräp”. Fast det är okej. För när orden brottas ned av prestationsångesten, så kan jag lyfta blicken och se ut över älven och påminna mig om att jag lever min dröm.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *