Kan man bli stresskompetent?

Större delen av mitt arbete fokuseras på stress. Många av mina klienter kommer till mig för att de har stressymptom eller är utmattade. Tillsammans med journalisten och stresscoachen Petra Sundqvist driver jag Stresspodden, en podd där vi varje vecka belyser stress och stresshantering. Jag utbildar stresscoacher, håller stressföreläsningar och vägleder i stresshantering. Behovet av hjälp att hitta en balans i livet sinar aldrig, tvärt om – det ökar.

Igår intervjuade jag psykoterapeuten Johanna Warrén för Stresspodden. Hon berättade om att stress inte behöver vara något dåligt, tvärt om kan det vara en drivkraft, en kreativ flow. Däremot blir den farlig när vi inte ger oss själva återhämtning. Jag frågade vad hon trodde det berodde på att vi är så dåliga på att återhämta oss och hon sa att vi upplever att det finns en förväntning från samhället att vi hela tiden ska prestera. Om vi ständigt befinner oss i prestation, orkar inte kroppen i längden. Vi måste hitta bromsen och inte bara gasa. Du kan höra hela intervjun i din poddapp eller här – Stresspodden

Tillsammans med Anna Hallén utbildar jag Stresscoacher till att coacha individer och grupper till stresskompetens. Med hjälp av förståelse av vad som händer i kroppen och hjärnan, en kunskap kring beteende och verktyg som ACT, mindfulness och andningsövningar utbildas våra coacher att hjälpa människor att hantera krav på prestation för att återfå balansen i livet. Anna och jag hör hela tiden från våra coacher att man efterfrågar deras kunskap i både företag och från privatpersoner. Det gör mig så oerhört glad att människor tar hjälp – för även om vi alla idag vet att vi behöver återhämtning så är det så svårt att hitta till pausen i sitt eget liv. I augusti har vi en ny kursstart. Är du intresserad av att utbilda dig till stresscoach? Läs mer och anmäl dig för vi har i skrivandets stund några platser kvar. Licensierad Stresscoach.

En spännande nyhet är utbildningen Stresscoach chef som jag håller tillsammans med Gunnar Söderberg. En utbildning som vänder sig till dig i en ledarposition och önskar mer om kunskap kring både din egen och dina medarbetares stress. Du får kompetens inom stresshantering och konflikthantering, kommer kunna använda dig av ACT som en viktig teknik att vägleda dina kollegor till balans och en djupare förståelse kring varför stress uppkommer. Läs mer och anmäl dig – Stresscoach chef.

Sommaren kan vara just det tillfället för dig att ta hand om din stress. En nyhet är att du kan boka mig för individuell telefon alt skypecoachning under sommaren. Jag kommer att arbeta tisdagar under sommaren och har möjlighet att ta emot några fler klienter. Kontakta mig om du har frågor eller vill boka en tid kontakt[at]kreativdialog.se

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *