Tog en självsnäll paus med hjälp av biluthyrning

Jag möter det överallt. Människor som tar med sig stressen på semestern. Vi har längtat efter de där välsignade veckorna på sommaren då vi äntligen ska få tid till att umgås, göra roliga saker och återhämta oss. Men det höga tempot från arbetsveckorna följer med rakt in i semestern och den där efterlängtade återhämtningen uteblir.

Jag hamnade själv där. Ska tillbringa några veckor på mitt älskade landställe och både skriva på den kommande boken och ge mig själv vila. Men snart satt jag med en molande huvudvärk och rusande puls, för vad hände? Jo, vi är 10 personer ifrån fyra generationer här på landet och jag gick genast in i rollen att ta ansvar över att alla ska må bra. Vi ska fika, handla, grilla, leka med barn, diska, passa gamla föräldrar med hjärtfel och samtidigt ska alla må bra och vara glada. 

Vet ni vad jag gjorde? Jag var självsnäll och gav mig en minisemester i semestern. Och det här måste jag som nybliven bilkörare (har ju bara haft körkort i ett år) tipsa er om – hur enkelt det är att hyra bil billigt var man än befinner sig i världen. Jag använde ”hyrbilguiden.se- bilhyra billigt” och bokade en bil i Avesta, sen for jag iväg på en dagsutflykt och åkte dit lusten tog mig. Den guiden söker efter bästa pris på hyrbil, utan dolda avgifter där du befinner dig. Det var vad jag behövde. Inget krångel och känslan av att jag gjorde något bara för mig. Och när jag kom tillbaka hade jag hittat hem till mig själv och kunde vara både varm mot min omgivning och mig själv. 

Och jag tror att just det här är nyckeln till en stressfri semester. Att inte fastna i fällan att ta ansvar över andras glädje, utan kunna stanna upp och lyssna in sina egna förväntningar på semestern. Kanske du inte behöver rymma som jag gjorde, utan att det räcker med en skogspromenad för att du ska hitta tillbaka till dig själv.

Och gör det enkelt. Nätet är fullt av guider som underlättar för oss. Gå in på gratisnojen.se och hitta ett evenemang där du befinner dig som inte kostar något. Eller gå in på svenskaturistforeningen.se och få mängder med bra tips på hur du kan resa och vad du kan göra i hela Sverige. 

Så glöm inte att plocka hem dig själv under din semester. Släpp ansvaret över alla andras välbefinnande och hitta de där enkla sättet till glädje. Att enkelt hyra en bil, hitta en badstrand eller bara pausa med den där boken du längtat efter att läsa.

Fråga dig själv – vad behöver jag idag?

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *