Få semesterlugn av att höra dina egna tankar.

Hemma igen. Jag har haft fyra härliga semesterdagar som har tillbringats i ekskogarna i Östergötland. Min sambo och jag hängde på oss ryggsäckarna och gav oss ut på en ordentlig vandring med vår lilla dvärgpudel i släptåg. Det har varit underbart och förfärligt. Men förfärligt på ett bra sätt, ungefär som träningsvärk – det gör ruskigt ont, men man vet att det är för att man har varit duktig. Kanske låter det lite pretentiöst att berätta vi trivs med att spendera vår semester med att traska och bära tungt, laga mat på gasolkök och sova i tält. Dock finns det bitar i det som de flesta av oss skulle uppskatta, nämligen vår storslagna natur, att få äta när man är riktigt hungrig, kunna stanna när man vill och njuta av en kopp kaffe och utsikt över en sjö, bada och komma ifrån mediabruset. Vi hade våra telefoner avstängda och ingen dator. Det var oerhört avkopplande.

 

Detta var min utsikt under många mil.  En ganska härlig syn.

Kanske du tillhör en av de som är bra på att koppla av. Stänga av telefonen, datorn, musiken och bara lyssna på dina egna tankar. Eller så kanske du tillhör dem som alltid har en bok eller musik i lurarna, ett halvt ögonkast på mobilen och kollar av mejlen, facebook och twitter flera gånger om dagen? Vad skulle i så fall hända om du stängde av allt en stund? Bara lyssnade till vad du tänker, känner och upplever. Själv tycker jag att det känns lite stressande först, för att efter ett tag kännas mycket rofyllt. Som det står i denna dikt.

Så många röster
som talar till mitt hjärta
Ge mig kraften
att söka min egen stämma

Så många viljor
som kväver min önskan
Ge mig styrkan
att stå för min längtan

Jag vill söka tystnaden
för att träna mitt öra
att genom sorlet av röster
höra min själs sång

I stillhetens rymd
växer min kärlek
och ur den spirar
kraften och styrkan

Det vilar en kraft i tystnaden och om den är självvalt så kommer du stärkt ur den. Så prova att söka tystnaden en liten stund då och då under din semester. Bara vara, bara lyssna på dina egna tankar eller fåglarnas kvitter. Mediafasta en liten stund då och då. Och se att det gör dig gott.

 

 

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *