Kläder för naturupplevelser

Du som följer mig vet att jag rör mig mycket i skog och mark. Långpromenader med hundarna, svampplock, dagsvandringar och ibland walk and talk med mina klinter. Jag tycker också om att arbeta i trädgården på landet, för mig är det bästa formen av avkoppling. Våra hjärnor mår bra av att stimuleras med olika sinnesintryck från naturen. Undersökningar visar att det ljudet som sänker vårt kortisol bäst i kroppen är just fågelkvitter. I perioder jag har haft det som mest hektiskt omkring mig har naturupplevelsen varit det som fått mig att orka.

För att kunna göra det bekvämt behöver jag kläder som sitter skönt, är varma och håller mig torr. Det brukar sällan vara problem att hitta skor, bra jackor och underställ för ändamålet. Visserligen är de ofta dyra om de samtidigt ska vara slitstarka, men sen håller de i ofta i många år.

Det som ofta irriterar mig är att det har varit omöjligt att hitta bra byxor, som är flexibla nog att passa både för vandringar och utomhusjobb. Antingen är de för små över stussen eller så är så stumma att det inte går att böja sig eller sitta på huk. Känner du igen det? Det är som om alla kända märken för arbetskläder eller utomhusbruk är gjorda för män. Därför blev jag så glad när jag hittade engelbert strauss snygga arbetskläder. Jag beställde ett par arbetsbyxor ifrån deras hemsida och blev glad att upptäcka att de har ökad rörelsefrihet tack vare stretchisättningar. De sitter skönt och stabilt vid varje rörelse och har inget som trycker eller klämmer, ens under en dagsvandring.

Vad jag uppskattar med familjeföretaget engelbert strauss är att de förutom för att göra bekväma och slitstarka kläder även tar ansvar för människorna och miljön. Vilket innebär att de använder ekologisk bomull och återvunnen polyester och aktivt arbetar för att varaktigt förbättra de afrikanska bomullsodlarnas levnads- och arbetsförhållanden.

Jag passade också på att köpa en täckväst och ett underställ. Skönt att ha nu när kylan är på väg. Och det bästa är att det är riktigt bra priser på deras kläder.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *