Röstvila och självsnällkalender

Sedan det intensiva arbetet med boken som sträckte sig över sommaren och en bra bit in på hösten, har jag varit ganska slut. Att skriva en bok är ett spännande arbete, som oftast tar mycket mer tid och kraft än du föreställer sig när du med inspiration och iver sätter igång med arbetet. Efterforskning, intervjuer, skapandet av teorier och slutligen själva skrivandet. Jag älskar det! Och skulle jag få förfrågan om att skriva ännu en bok skulle jag tacka ja direkt.

Sen kommer vi till den ekonomiska biten. Du behöver försörja dig under tiden du skriver, eftersom du får ett förskott som betalas ut efter att du har lämnat in ditt manus. Som egen har jag således varit tvungen att arbeta som vanligt vid sidan om skrivandet. Priset jag betalade för den här intensiva tiden blev min energi. Jag var helt slut både fysiskt och mentalt under hösten. Det är först de senaste veckorna som jag har känt hur energin kommer tillbaka. Och med energin kommer äntligen glädjen och inspirationen i mitt arbete. Så äntligen kändes det dags att börja planera för nästa år, fundera över nya projekt och ta upp poddandet och bloggandet igen.

Jag reste till landet i torsdags för att kavla upp ärmarna och komma igång. Men tydligen hade min kropp inte vilat färdigt, för jag åkte på en dunderförkylning. Och med det försvann rösten. Så det var bara att ställa in den här veckans arbete, stanna kvar på landet och hålla tyst. Jag klagar inte, för det finns sämre ställen att vara sjuk på än vid den lilla stugan vid Dalälven. Så här är jag nu. Eldar i spisen, dricker ingefärate och tittar ut över en dimmig älv.

Dimma över älven

Inspirationen ligger under röstvilan och gror. Imorgon kommer jag berätta om en spännande föreläsning du som har nära till Stockholm kan komma på i januari. Den handlar om just arbetsglädje.

Och förutom det är det mycket spännande som kommer inom den närmsta tiden. Fler avsnitt av Självsnällspodden, fler övningar i mindfulness och jag kommer även lägga ut vägledda yinyogapass. I vår kommer också två nya utbildningar som du kan anmäla dig till – en stresscoachutbildning för chefer och en utbildning till Compassion Coach.

Men innan det blir 2020 vill jag hjälpa dig att bli mer självsnäll. På söndag den 1 december får du här på bloggen öppna första luckan i Självsnällkalendern. En kalender med dagliga ord, övningar och tankar kring hur du kan bli mer varm och omtänksam mot dig själv – både i tanke och handling. Det blir min julklapp till dig – en självsnällare jul.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

1 kommentar till “Röstvila och självsnällkalender

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *