Skulle jag tillåta dig såra mig?

– Vem är den där tjejen på Facebook som skriver småelaka kommentarer om dig? frågar en av mina vänner. Jag skrattar och säger att det finns ingen som skriver småelaka saker om mig eller till mig, i så fall är det nog bara ett missförstånd. Det går en vecka och sen säger min sambo samma sak. – Jag har aldrig läst en uppmuntrande rad från henne på din sida, säger han bekymrat. -Äsch, svarar jag, hon menar det inte. Men samtidigt blir jag lite fundersam. Jag börjar scrolla min sida nedåt, söker upp hennes kommentarer och letar efter positiva utrop. Hittar ett… med lite god vilja två… ett och annat neutralt… men sedan vassa och kantiga uttalanden. Men elaka, nej… eller?

Tanken kan inte riktigt släppa taget om mig så jag börjar se igenom vad mina andra vänner skriver. Jo visst slinker det igenom en och annan syrlig kommentar, men annars blir jag älskad, bekräftad och uppmuntrad av mina vänner. Det är väl det Facebook handlar om, eller hur? Att bekräfta varandra.

Så vad är detta? Hur ska jag tolka det? Är min vän arg på mig? Avundsjuk? Missunnsam? Men varför i hela friden har jag inte märkt något i så fall? Jag känner mig plötsligt lite sårad och läser hennes kommentarer en gång till. Nu sticker det till ordentligt, för när jag vänder och vrider på det så ser jag att det inte var så snällt. Och vänner ska ju faktiskt stötta varandra.

Stopp! Ser ni vad jag tillät hända? Jag tillät hennes kommentarer att såra mig. Från att jag inte har funderat kring den, till att jag blev konfunderad och slutligen sårad. Vad vinner jag på det? Kanske jag har galet fel om jag säger – ingenting alls. Rätta mig i så fall gärna.

Ingen av mina vänner känner henne som jag. Jag vet att hon tycker mycket om mig och mitt hjärta känns varmt och ömt när jag tänker på henne. Jag vet att hon kan vara kantig och osmidig när hon pratar och jag har sett henne såra människor förut. Mig har hon aldrig sårat, för varför skulle hon vilja göra det? Om hon är arg kan hon säga det till mig. Om hon är avundsjuk, missunnsam eller vad det kan vara så handlar det om henne inte om mig, så varför ska jag bli ledsen över det?

Sen är det en helt annan sak om någon inte respekterar mig. Om någon skulle tillåta sig själv att kritisera mina val eller anse sig berättigad att få mig att känna, tycka eller handla mot min vilja – så handlar det om brist på respekt och sådant kan få det att brinna i håret på mig. Jag förtjänar respekt, precis som vi alla gör!

Nej, vet ni vad. Nu tänker jag släppa detta och känner ingen anledning att fortsätta må dåligt över en och annan vass kommentar. Jag ser ingen anledning att låta någon annan såra mig.

 

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

1 kommentar till “Skulle jag tillåta dig såra mig?

  1. Respekt till dig! 😉

    Kram Ann@ღ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *