Lucka 8 – känslor

När vi tänker en tanke eller känner en känsla händer något intressant. Tanken eller känslan tar över oss. Om det är förväntansfulla tankar eller känslor av lycka så är det härligt. Men om det är tankar av oro eller känslor av rädsla eller ångest, så blir det frustrerande. Tankarna och känslorna kan lägga en blöt filt över en hel dag och det är svårt att fokusera på något annat än det vi tänker och känner.

När jag arbetar med mina klienter så övar vi oss i att se tankar och känslor som något som kommer och går. De är inte en sanning och de säger ingenting om hur det egentligen är. Vi skapar en distans till det som händer inom oss, vilket gör det lättare att förhålla sig till det vi tänker och känner.

Du ska idag få en av de meditationer som mina klienter arbetar med i känslohantering. Ett spännande sätt att iaktta, uppleva och undersöka en känsla, utan att låta känslan ta över och bli en del av oss. Om du gör övningen några gånger kommer det att hjälpa dig att hantera dina obehagliga känslor.

känslohantering
känslohantering med musik
Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

2 kommentarer till “Lucka 8 – känslor

  1. Precis Vad jag brhÖvde idag, ska ta med DenNa meditation under dagens gång. Tack för din fina själsfridkalender! Den ger så mycket var dag.

  2. Tack för en fin övning – men/Och vad svår den var! särskilt: HAr du en eller flera tankar, var sitter tankarna. Jag hade däremot lättare att känna känslorna och var de satt osv. Tankarna var svårare att fånga in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *