Lucka 18 – inte konstigt att du är trött

Jag lägger märket till det med mina klienter. Jag märker det med mina vänner och min familj. Och jag märker det på mig själv. Mörkret och pandemin börjar sätta sina spår på oss alla. Trötthet, oro, svårt att sova, och nedstämdhet är vanligt bland de flesta av oss just nu. Och det är inte konstigt. Den här julen blir inte som någon jul vi har upplevt.

Det här med energinivån är något vi har extremt höga krav på. När tröttheten smyger sig på börjar vi fråga oss vad som är fel. Vitaminbrist? Sjukdom? Borde jag träna mer? Meditera oftare? Men tänk om tröttheten är en symptom av det livet vi lever just nu? Att din hjärna får hantera hotet som pandemin utgör, samtidigt som den inte får sol och också behöver oroa sig för framtiden. Så du kanske inte ska öka på din aktivitetsnivå, du kanske ska bromsa?

Tänk om det faktiskt är okej att strunta i att laga mat även i kväll och istället beställa hem färdigmat? Det är helt i sin ordning att lata sig och faktiskt strunta i kraven du sätter på dig själv. Du behöver vila och vara extra snäll mot dig själv just precis nu.

Och du, om du känner dig ledsen, nedstämd och har svårt att sova – det är okej att be om hjälp. Det kanske till och med är nödvändigt.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.