Lucka 19 – självsnäll

I lucka 11 fick du en övning i självmedkänsla. Idag ska du få ännu en övning som hjälper dig i att känna medkänsla för dig själv. Ju mer vi övar oss i att rikta värme och omtanke mot oss själva, desto lättare har vi att hantera obehagliga känslor, stress och självkritik.

De flesta av oss är otränade i att möta obehag inom oss med självsnällhet. Istället blir ännu hårdare mot oss själva eller flyr tankarna och känslorna genom att distrahera oss, stoppa något i munnen eller kanske hälla upp ett glas vin. Det kanske tar bort det som skaver en stund, men det kommer oftast tillbaka. Genom att istället ge dig själv medkänsla, möter du det som är tufft och kan hantera det.

I min bok Konsten att vara självsnäll, hittar du många övningar i självmedkänsla. Jag får ofta höra från människor som läst boken, hur de har skapat en ny relation till sig själva, att de har blivit sin bästa vän. Om du inte har läst boken ännu, låna den på ett bibliotek eller köp den till dig själv i julklapp. Du hittar den här.

En övning i självmedkänsla
En övning i självmedkänsla med musik
Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *