Det är bara i mellanrummet som självsnällheten kan växa fram

Att sitta med ett nytt år framför sig väcker många tankar. Det är sällan det nya året är som ett tomt ark som väntar på att fyllas. För du för mer dig dina tidigare erfarenheter över det gamla året och tänker att ”det här vill jag inte ta med mig” eller ”det här vill jag ha mer av”. Vi människor fungerar på det sättet, vi längtar bort från något eller vi längtar till något. Jag kan inte låta bli att fundera över – vad finns mellan bort och till? Är det inte just där livet händer?

Att jobba med människor är just att arbeta i det mellanrummet. Ett möte mellan då och sen. Det är där underverken sker. Det är bara där självsnällheten kan växa fram.

Människor kommer till mig för att få hjälp med en smärta som kommer ur det förflutna. De kan ha stressat sig sjuka, de kan ha blivit svikna, upplevt stor sorg eller gått igenom ett trauma. De längtar efter att hela det som har varit. Människor kommer också med en önskan om att nå ett mål, som att hitta en balans i sin stressade vardag, att öppna sig för en ny kärlek eller äntligen få känna sig starka och friska igen. Mitt arbete går mycket ut på att hjälpa denna människa att hitta platsen i det som sker just nu. För det är bara där vi kan arbeta med att hitta svar och verktyg att hantera känslorna och tankarna.

Du fick under december många verktyg på min blogg att hitta mellanrummet. Din egna stund där du kan öppna för din egen omsorg och värme. Genom yinyoga, mindfulness och andningsövningar övade du dig att leta reda på dig själv mellan då och sen. Och det är bara där som läkningen sker och möjligheterna finns.

Som Compassioncoach arbetar du med mellanrummet. Du hjälper dina klienter till att hitta till självsnällheten genom andningsövningar, yinyoga och meditation. Det spännande är att när vi har hittat mellanrummet, kan vi hjälpa människor att hitta redskap att hantera sin smärta, ångest och stress – för att kunna öppna för det som är viktigt i livet.

Vem kan bli Compassioncoach? Du som har en längtan efter att hjälpa dig själv och andra till inre och yttre hälsa. Du som tror att alla vi människor har allt vi behöver för att läka inom oss, men kan behöva hjälp för att hitta till de svaren. Du som tror att kropp och själ hör ihop och vet att vi behöver arbeta med både kroppen och det inre för att kunna må bra. Du kan bli Compassioncoach. Och du kan bli det redan i vår. För den 30 januari startar jag en distansutbildning och du är varmt välkommen att delta. Oavsett om du har lång erfarenhet av att arbeta med människor eller aldrig har gjort det tidigare – så får du kunskap och redskap att vägleda människor genom smärta till selfcompassion och inre läkning. Läs mer här om utbildningen.

Så vad betyder mellanrum för dig? Och vad händer med dig när du stannar kvar en stund mellan då och sen? Kan du prova bara för ett kort andetag och uppleva att livet sker just nu?

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , ,

1 kommentar till “Det är bara i mellanrummet som självsnällheten kan växa fram

  1. Intressant. Tack så mycket för ett fint inlägg. vi borde alla jobba mer med självsnällhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *