Vibrationsträning – funkar det?

För massor med år sedan upptäckte jag vibrationsträning. Min vän skulle gifta sig och ville snabbt gå ned i vikt inför bröllopet. Ni som följer mig, vet att jag inte är så förtjust i snabba viktlösningar, men låt oss bortse från det en stund. Hon hade hört talas om vibrationsträning och köpte ett klippkort till en salong som hade en Powerplate, som just den vibrationsplattan hette. På 10 gånger gick hon ned en storlek och fick sy in brudklänningen. Jag blev nyfiken på den maskinen och började också vibrationsträna.

Snart upptäckte jag vilken otrolig effekt vibrationsträningen hade på mina muskler. Eftersom plattan du står på vibrerar måste alla dina småmuskler kompensera rörelsen och får utan större upplevd ansträngning ordentlig träning. Om du dessutom tränar de större muskelgrupperna genom knäböj, armhävning och liknande, får du en mer effektiv träning än om du hade stått på gymmet och lyft vikter.

Förutom att musklerna får jobba, så kommer din cirkulation igång och lymfsystemet får ett större flöde. Du märker bara efter ett par minuter hur det hettar i huden och det är inte ovanligt att man behöver avbryta och gå och kissa. En annan sak som är otroligt intressant är hur lugn du känner dig efteråt. Det har att göra med att de lätta skakningarna lugnar ditt nervsystem och kortisol och adrenalin sjunker i kroppen.

Tidigare var dessa vibrationsplattor stora och klumpiga, men idag finns de i behändiga storlekar som du kan ha hemma. Jag har precis beställt en och kommer att ha den i mitt mottagningsrum. Självklart för min egen hälsa, jag behöver regelbunden träning för mitt knä och mitt mående och mitt lymfsystem som snabbt blir trögt om jag inte ger mig själv lymfmassage. Men också för mina klienter, så de i samband med terapin kan stå fem minuter på vibrationsplattan för att lugna sin stress och ångest genom att hela nervsystemet får skaka en stund.

Vibrationsträningen är fantastisk för dig som har en utmattning, eftersom du får en sådan skonsam träning. Och det finns forskning som stöder att den är magisk för dig med benskörhet. Jag anser att alla borde ha en vibrationsplatta hemma och träna varje dag. Det kan räcka med att står fem minuter på plattan för att kroppen ska få en enorm hälsoboost.

Och jag är så lycklig över att kunna erbjuda er mina läsare 20 procent rabatt på vibrationsplattan och övrigt sortiment hos Trendrehab!

Så gå in på trendrehab.se och använd koden: Stresspodden

Och ja – plattorna är redan nu dessutom nedsatta – så din rabatt gäller även på reapriset! Det kommer inte bli billigare än så här att investera i sin hälsa.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

1 kommentar till “Vibrationsträning – funkar det?

  1. Hej,brkar använda din kroppsscanning för att somma barje kväll och lÄste på din blogg om vibrationsmadkonen.

    Jag har haft huvudvärk i 1,5 månader nu, testade synen sOm var nra, och gör yInyoga några ggr i veckan.

    Nu till min fråga, kan dom här vibrationerna vara gynnsamma för huvudvärken.jAg misstänkeR att orsaken är späNda kÄkar, nacke , axlar mm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.