Konsten att leva i tillit – onlinekurs

Vår hjärna arbetar konstant med att tänka. Den söker ständigt efter möjliga framtidsscenario och funderar ut hur vi ska lösa dessa möjliga saker som skulle kunna inträffa. ”Tänk om jag missar bussen” Tänk om jag får corona” ”Tänk om jag förlorar jobbet” För många av oss blir det bara flyktiga tankar som vi jagar undan för att fortsätta att fokusera på nuet. Men för en tredjedel av oss människor stannar ”tänk om”-tanken kvar och skapar en stress och en oro. Vi kan vakna mitt i natten och oroa oss över vår ekonomi eller gå en hel dag och fundera över om vi sa något dumt på senaste zoommötet. Det tar massor av energi och skapar en enorm frustration när vi upplever att vi inte kan styra dessa tankar.

Historiskt sett har vi människor inte ägnat så mycket av vår vakna tid att oroa oss. Det senaste tjugo åren har vår inre stress ökat lavinartat och sprider sig till alla områden. Om du tänker tillbaka tror jag nog att dina föräldrar lät dig leka på egen hand med kvarterets ungar, medan du själv inte släpper dina yngre barn ur sikte. För fyrtio år sedan var det ingen som hade hört talas om utmattning, idag vet vi alla någon som har varit sjukskriven för stressymptom. Så i takt med att vi får det bättre i välfärden mår vi allt sämre. Vad beror detta på och framför allt – kan vi göra något åt vår egen oro?

Motsatsen till att leva i oro – är att leva i tillit. Att leva i tillit innebär inte att du kan styra dina tankar, utan snarare att du väljer att inte tro på dina tankar. Du väljer att inom dig leta upp en tillit till dig själv och luta dig mot den när dina tankar bråkar med dig. Katastrofer kan fortfarande hända, men du möter stunden just nu med mindre stress när du känner tillit.

Nu kan du lära dig konsten att leva med mindre oro och stress. Onlinekursen Konsten att leva i tillit är en sex veckor lång utbildning för dig som längtar efter att få ett lugnare och mer balanserat förhållningsätt till dina tankar. Du får möjlighet att förstå vad som händer i din kropp och din hjärna när tankarna spinner loss och hur du med olika verktyg kan lugna kroppen och skapa större trygghet i ditt inre. Du får tillgång till redskap som används inom ACT, compassionterapi och brainhacking. Och du kan använda det både på dina egna tankar eller hjälpa människor du möter att känna mindre stress.

Konsten att leva i tillit är både en handfast utbildning som direkt ger dig vardagsverktyg att hantera oro och en utbildning som ger förståelse hur det kommer sig att många av oss ägnar större delen av dagen till att känna stress. Tillsammans tittar vi på oro ur ett historiskt, biologiskt, psykologiskt och andligt perspektiv. Allt för att öka din kunskap och förståelse för hur du ska kunna leva med mindre stress och oro.

Tidpunkt: Sex måndagar med start 10 maj kl 19.00 (ca 90 minuter varje tillfälle)
Plats: Där du väljer att följa kursen via din dator, platta eller telefon (om du missar ett tillfälle går det att se föreläsningen i efterhand)
Kostnad: 1650 kr (ink moms)
Anmälan: Skicka ett mejl till kontakt@kreativdialog.se


Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather

1 kommentar till “Konsten att leva i tillit – onlinekurs

  1. Kanske vOre YTTERLIGARE en Sådan oNlinekurs i höst aktuellt? Isåfall finns här intresse.

    Allt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *