Dags igen för Mitt bästa jag-projekt eller Självsnäll-projektet

Under flera år körde jag med jämna mellanrum ett ”Mitt bästa jag -projekt” eller MBJ-projektet. 100 dagar med lite extra fokus på hälsan och att stärka upp kropp och själ. Projektet växte under åren och hade många följare som fick inspiration och glädje av att peppa varandra och utbyta tips för ett bättre mående.

Under resans gång bytte jag namn på projektet, till ”Projekt Självsnäll”, eftersom vägen till sitt bästa jag växer ur en självsnällhet där fokus ligger på att ta hand om sig själv istället för att späka sig.

Tanken med att göra ett projekt av att nå sitt bästa jag, är att det skapar mer motivation om hjärnan upplever att du arbetar i ett projekt. Det finns en början och ett slut – och under tiden lär du dig själv nya sunda vanor. Tack vare mina projekt har min hjärna skapat nya spår och jag äter mycket sundare idag än vad jag gjorde innan.

Projekt Självsnäll – eller Mitt bästa jag har ett fokus som ligger på hälsa genom självsnällhet, både inre- och yttre och vi respekterar att det finns olika sätt att nå dit. Och vi är medvetna om att våra kroppar är olika, därför mår vi bra av olika livsstilar och matval. Tre saker håller vi fast vid:
Motivation – istället för disciplin.
Medkänsla – med sig själv för att coacha och peppa.
Möjlighet – att utforska sitt bästa jag och uppnå möjliga mål

Anledningen till att så många misslyckas med att nå sina hälsomål är att man tror på disciplin, man är för sträng och taskig mot sig själv och man sätter för höga mål på för kort tid. I Projekt Självsnäll utforskar vi möjligheten att möta sitt bästa jag just nu.

Nu kommer jag smyga igång ett nytt projekt. Under veckan kommer jag att förbereda mig själv och lägga ut inspiration till dig som är nyfiken på att boosta din egen hälsa. Och den 21 juni är startskottet för 100 dagar mot att ge din kropp bästa förutsättningen att må sitt bästa jag.

Börja redan nu att fundera kring vad du och just din kropp och själ behöver lägga fokus på. Kanske behöver du mer återhämtning. Kanske vill din kropp ha mer näring och mindre skräpmat. Kanske längtar du efter mer rörelse i din vardag. Lyssna inåt och känn efter. Vad vill du? Vad behöver du? Och hur kan du stötta dig själv?

Välkommen att möta ditt bästa jag i Projekt Självsnäll.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

1 kommentar till “Dags igen för Mitt bästa jag-projekt eller Självsnäll-projektet

  1. Vill gärna vara med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *