Dag 5 – önskar dig en självsnäll midsommar

Du har fått höra att du borde skärpa dig, disciplinera dig och kämpa mer. Du har blivit jämförd med andra som är smalare, duktigare och bättre än du. Du har lärt dig att pengar, kärlek och bekräftelse måste förtjänas. Du matas med bilder och annonser med människor som hittar lyckan i ett rynkfritt ansikte, en slät kropp och slanka lår.

Och mitt i detta jobbar du mot att din egen kärlek till dig själv inte ska behöva förtjänas. Att du får en plats runt midsommarbordet, trots att du inte är lika rolig, sjunger lika bra eller är lika smal som alla de andra. Att du duger precis som du är, ser ut och beter dig.

Jag vill önska dig en fin midsommar vad du än befinner dig på din resa mot en självsnällare relation till dig själv. Jag vill påminna dig om att du har ett rum inom dig som du kan besöka när du vill. I det rummet finns du. Som du är och ska vara. Där finns din kärlek till dig, utan andras åsikter eller din egen bedömning. Besök det rummet och hämta kraft att känna tillit till dig själv.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *