Dag 21 – uppförsbacken

Nu har jag nästan börjat fundera på om mitt Projekt Självsnäll jobbar emot mig. Ni vet, när allt man planerat går fel eller inte blir som man har tänkt sig. Då är det en utmaning att försöka hitta nya vägar och skapa nya planer. För visst hade det varit enklast att bara ge upp? Nästan en liten skön känsla att bara få strunta i allt och sedan kunna säga ”Men allt gick emot mig, vad skulle jag ha gjort?” Då hade ju dessutom inte varit mitt fel, jag hade inte misslyckats. Jag hade bara otur.

Det största hindret var att mitt knä svullnade upp av mina löpturer. Jag blev salig på hur skönt det var att springa igen att jag gick från 1,6 km till att springa 4,5 km. Direkt efteråt så blev knät ömt och svullet. Jag blev så enormt besviken, eftersom jag trodde att mitt knä var helt igen efter fyra år sedan operationen.

Sedan gick min mixer sönder, den som jag är beroende av för mina gröna smoothies jag tar på morgonen. Okej, det är väl inte stor sak egentligen eftersom det går att köpa en ny. Men eftersom jag redan var rätt besviken på mitt knä, så blev den trasiga mixern ytterligare en sak att bli irriterad på.

Vad gör man i detta läge? Lägger av och går tillbaka till gamla vanor? Det finurliga med Projekt Självsnäll är ju att vi ställer oss frågan ”Hur kan jag stötta mig själv?” Är det stöttande att ge upp? Nix, det är rätt taskigt mot mig själv att strunta i min hälsa bara för att jag får utmaningar på vägen. Om det är så att mitt knä bråkar med mig, behöver jag hitta vägar att stärka det som gör att jag kan komma närmare min riktning – att känna mig fri i kroppen.

Och här kommer min underbara vibrationsplatta in i bilden. Har du provat vibrationsträning någon gång? En stadig platta som vibrerar, både mikrovibrationer och kraftigare skakningar. Skakningarna aktiverar kroppens alla småmuskler och gör att du får ett ordentligt träningspass. Mycket mer effektivt än om du hade gått på gymmet, experterna menar att 15 min på plattan är som en timme på gymmet. Och tro mig, träningsvärken efteråt bekräftar det. Men i fallet med mitt knä så är det främst mikrovibrationerna jag har störst glädje av. De känns i hela kroppen som ett mjukt surrande och vad de gör är att de aktiverar lymfsystemet, så svullnaden går ned. Genom att stå och vibrera 10 minuter varje dag, så minskade jag ned svullnaden och smärtan. Och sedan med hjälp av ett tight knäskydd, och att byta ut löpningen till kortare promenader och simturer i älven, så känns knät nästan bra igen efter tre dagar. Nu kommer jag att långsamt bygga upp knät och kroppen, innan jag ger mig i kast med längre löpturer igen.

När det känns tungt i ditt Projekt Självsnäll, så glöm inte bort att fråga dig själv vilken stöttning du behöver. Hur kan du hjälpa dig själv att orka, vilja och kunna fortsätta på ditt projekt? Hur kan du motivera dig själv att hitta glädjen? Vad behöver du?

Vibrationsplattan kan du just nu köpa till en superrabatt. Du får hela 24 procent rabatt fram till 8 augusti om du använder koden ”Stresspodden”. Är inte det en fantastiskt motiverande present till dig själv och din kropp? Du har 24 procent på alla Trendrehabs produkter under sommaren. Även på deras reaprodukter! Gå in på trendrehab.se och se vad du behöver.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *