Jag har skapat den utbildningen jag själv hade behövt gå

Under snart 20 år har jag coachat, utbildat och väglett människor till yttre och inre hälsa. Gör min erfarenhet mig till en bättre coach eller terapeut? Nej, men min vilja att utvecklas med, lära mig av och lyssna på mina klienter gör mig till en bland de bästa.

Men så har det inte alltid varit. Jag rodnar nästan när jag tänker på de första åren jag arbetade med andra människor. Viljan att hjälpa fanns där och jag hade en stor verktygslåda med psykologiska redskap. Ibland kom jag långt med dessa, tillsammans med den frihet många människor kände av att få lätta på sitt hjärta. Ibland fick mina klienter inte alls den handledningen de önskade.

Under åren har jag haft förmånen att träffa rätt kollegor, lärare och gått bra utbildningar och tack vare det kan jag idag känna mig trygg i mitt arbete tillsammans med klienten. Jag önskar dock att jag redan från början hade vetat det jag vet idag, det hade hjälpt mig både i mitt yrke och privat.

Vad jag önskar att jag vetat redan för 20 år sedan:

 • Inga känslor är farliga och alla känslor går att hantera. Du ÄR inte det du känner, på samma sätt som du inte är sången du sjunger.
 • Ett trauma är en skada och känslorna, tankarna och kroppsförnimmelserna du upplever är en reaktion, ett slags symptom. Skadan är inte ditt fel, men det är ditt ansvar att läka ditt trauma.
 • Acceptans är det mest läkande som finns. Det lättar tyngden av din sorg, löser upp din bitterhet, lindrar din oro och hanterar din ångest. Dörren in till acceptansen heter compassion – selfcompassion.
 • Kropp och själ hör ihop. Du behöver hjälpa din kropp att lugna ditt nervsystem, innan du kan hantera dina jobbiga tankar.
 • Du har alla svar inom dig – men du kan behöva hjälp att hitta dem.

Och vad jag önskar att jag hade vetat från början om min egen roll som coach/terapeut:

 • Mina känslor är mitt viktigaste redskap med min klient. De visar mig vad klienten upplever. Men dessa är min klients känslor, så de stannar inte kvar hos mig när hen har lämnat min mottagning.
 • Mitt ansvar är att erbjuda min kunskap, erfarenhet, intuition och medkänsla till min klient. Klientens ansvar är att göra läkningsarbetet.
 • Jag behöver varje dag lägga ifrån mig den förföriska längtan att vilja visa mig duktig, skicklig och stark. Förtroende är det enda min klient behöver känna för mig.
 • Varje klient har något nytt att lära mig.
 • Ju mer jag arbetar med min egen selfcompassion – desto mer älskar jag mitt jobb.

Jag har skapat den utbildningen jag själv hade velat gå för 20 år sedan. Känner du att det här talar till dig? Du vet om detta är vad du har letat efter. Läs mer om distansutbildningen till Compassioncoach och ta del av glädjen att få vägleda människor till inre och yttre hälsa. Höstens utbildning startar redan nu den 27 augusti.

Varmt välkommen!

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

1 kommentar till “Jag har skapat den utbildningen jag själv hade behövt gå

 1. Var börjar jag som utmattad o hjärntrött har kört huvet i väggen igen tycker inte om mej själv värdelös o klarar inte det jag föresatt ,ej att öva på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *