Var inte så bitter!

Vad är det att vara bitter? Kanske har vi lite olika uppfattningar om det ordet, men oftast beskriver det ett tillstånd där man förväntas sig att något negativt ska hända. Bakom bitterheten ligger det ofta någon form av  är oftast en upplevd besvikelser, som ibland är så stor att den har blivit en del av ens identitet. Man har väldigt svårt att se saker och ting positivt. Det ligger också en ilska bakom bitterheten, en ilska över att det inte blev som man önskade sig eller förväntade sig.

Nu finns det forskning som säger att långvarig bitterhet kan  påverka din hälsa på samma sätt som rökning och kan leda till hjärtbesvär och andra sjukdomar. Är du förbittrad kan du få högre blodtryck och puls. Bitterheten påverkar också kroppens immunförsvar.

Men framför allt så äter bitterheten upp dig – den skadar dig mer än den eller de personer du riktar den mot. Det är viktigt att släppa taget om bitterheten. Viktigt för hälsan och för att kunna öppna sig för nya positiva ting.

En bra affirmation som hjälper till att släppa besvikelsen är

”Jag släpper taget om det förflutna och välkomnar med glädje det nya”.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

1 kommentar till “Var inte så bitter!

  1. Hej! Vilket bra inlägg. Du har så rätt i det du skriver. Fick mig att tänka till.
    Titta gärna in på min nystartade blogg med affirmationer, pepp och vackra saker. Om du vill byta länkar är jag absolut på! Kram, ha en fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *