Sluta vänta och börja leva!

-Brukar hösten vara så här lång? frågar en granne till mig. Nog för att den är vacker och så, men jag tycker att den går lite väl långsamt just nu, fortsätter hon.
Brukar hösten vara så här lång? Jag har lust att fråga om det finns någon särskild anledning till att livet känns långsamt just nu. Hösten är ju fantastisk och jag önskar att den kunde fortsätta några månader till! Vilket härligt väder, vilka fantastiska färger, vilken frisk luft och en ljummen skön temperatur som gör att man slipper bylsa på sig.

Går det att göra annat än att njuta när världen ser ut på detta sätt?

Men, tänker jag, jag är nog lika exalterad när det kommer till den spirande våren… eller en gnistrande vinter… och den härliga sommaren! Det är inte årstiden det handlar om, det är inställningen.

Visst är det vanligt att önska sig vara i en annan tid? Man önskar att helgen var här, att arbetsdagen var slut, att det snart var semester eller att man snart vore pensionär. Som om vi kunde snabbspola det vi tycker är tråkigt, arbetsamt eller jobbigt? Eller är det ett tecken på att man kanske inte mår så bra? Jag hade en vän som ofta sa att ”det var så skönt att träffas och fördriva tiden”. Det var ju inte särskilt roligt att träffa henne, därför att jag reducerades till ett tidsfördriv – i väntan på vad – undrar jag då?

Vad är det vi går och väntar på? Tänk om du vaknar upp en dag och inser att du har gått och väntat hela ditt liv på något som aldrig inträffade? Hu – hemska tanke!

Stanna upp min vän och sluta vänta. Öva dig istället i att hitta saker i nuet som du är tacksam över. Gör det till en regelbunden övning, för att fånga lyckan som pågår just nu.

 

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

3 kommentarer till “Sluta vänta och börja leva!

  1. Mycket tänkvärt! Jag reagerar också när jag hör folk säga att de fördriver tiden. Oj, vad tråkigt! Känner själv att jag inte vill slösa bort en endaste sekund och njuter verkligen av den här vackra hösten.

  2. Otroligt sant. Det är lätt att man fastnar i tänket att hela tiden längta efter något annat, vilket gör att du sällan är nöjd och därmed inte heller lycklig, då du aldrig befinner dig där du vill vara. Så blir det en ond cirkel, som jag själv just nu försöker ta mig ur genom att känna tacksamhet, för alltför sällan tänker man på allt man har och allt man uppnått.
    Tack för de bra orden!
    Trevlig söndag,
    Erika

  3. Tack Erika! Vad roligt att du har hittat ett litet äldre inlägg på min blogg.
    Härligt att du jobbar med din tacksamhet. Det är riktigt härligt när det börjar ge frukt och vardagsglädjen tar över.
    Välkommen tillbaka och tack för att du tog dig en stund och gav mig dina funderingar.
    Varma hälsningar
    /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *