Vi är inte dåliga – så det så!

Jag är bra på många saker. Jag lagar en underbart saftig lasagne utan gluten och laktos, jag  är bra på att motivera andra, har bra fantasi och kan gå ned i brygga. Sen finns det en hel del saker som jag inte är lika bra på. När jag plötsligt räknar fel i bokföringen eller inte orkar läsa igenom instruktionsboken – kommer ett ord smygande – DÅLIG. Det är så lätt att tänka det, det är till och med lätt att säga det. Jag är så dålig på ….

Det finns så mycket att säga om det ordet att jag skulle kunna fylla en hel veckas bloggande med tankar om varför vi ska vara försiktig med det ordet. Jag ska hejda mig och säga en sak som jag har lärt mig av min sambo.

Min livskamrat har lärt mig många kloka saker. Han har något så unikt som en riktigt god självkänsla, det vill säga att han älskar sig själv, litar på att han klarar av det mesta och känner respekt för sin egen önskan. Ett ord han aldrig skulle använda om sig själv är ordet dålig. Om han bränner vid maten eller glömmer bort ett möte, så är han inte dålig på att laga mat eller att komma ihåg tider. Han är inte intresserad av det.

Tänk efter, visst ligger det en sanning i det. Jag är inte intresserad av matte eller att läsa en instruktionsbok. Om jag tyckte siffror var roligt, så skulle jag nog vara bra på det.

Så nästa gång ordet dålig kommer smygande – tänk eller säg istället – inte så intresserad.

DU är aldrig dålig. Inte jag heller. Så det så.

Ha en skön tisdag!

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

2 kommentarer till “Vi är inte dåliga – så det så!

  1. Så rätt du har. Klockrent 🙂
    Är man intresserad, då har man viljan och då kan man.
    Kram Maria

  2. Lustigt! Precis som din sambo, säger min mamma heller aldrig att hon är dålig på någonting. Hon menar att hon inte är intresserad av det.. Jag har fått det med modersmjölken och känner faktiskt att det ligger mycket sanning i det.
    Sedan får det inte missbrukas som ett försvar där lathet gömmer sig bakom.. så kan det vara i mitt fall ibland. Jag ORKAR inte men säger mig KUNNA om jag bara vill..

    Vilken tur att du är INTRESSERAD av människor och därmed har förmågan att lära av bl a din sambo! 🙂 Och vilken tur för mig att jag finner din blogg så INTRESSANT och dina tankar så värdefulla, att jag i min tur får lära av dig! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *