Lucka 5 – Välj lugn

Välkommen till en fin måndag. Måndagen den 5 december närmare bestämt, en dag som vi har vikt åt dig. För idag har du den unika möjligheten att välja att känna dig lugn.

Olika aktiviteter, eller avsaknad av aktiviteter. Massor av måsten, ansvar och stress eller avsaknaden av måsten – dessa kan du välja om de ska få påverka hur du mår idag.

Jag följer författare Paulo Caelho på Facebook och igår skrev han som statusrad ”Fear of suffering is worse than suffering itself”, det vill säga rädslan för att lida är värre än lidandet självt. Det är precis som med stressen eller känslan av att tappa kontroll – rädslan för att inte hinna, inte orka, göra något pressande eller göra ingenting är värre än när det faktiskt inträffar. Därför ger jag dig möjligheten att välja lugn istället för någon annan obehaglig känsla idag.

Upprepa följande för dig själv idag:

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat ,

4 kommentarer till “Lucka 5 – Välj lugn

  1. Åh, just vad jag gjorde idag. Jag valde bort en hel del ”måsten”. Och det mycket tack vare din fina kalender. jag kontrar med att citera vad min – alltförsällanbesökta – yogalärarinna skriver om på sin facebook idag. ” If you find peace within yourself, you will find peace everywhere”.

    Tack!

  2. Tack för en fin kalender och en fin blogg! Idag talade dina ord direkt till mig och jag tog dem verkligen till mig och levde därefter. Lugn som en filbunke har jag känt mig idag, trots extremt mycket att göra på jobbet och en dag upphackad av möten.

  3. Johanna, härligt att höra att en del ”måsten” fick flyga och fara. Nästa steg kanske är att besöka yogalärarinnan irl. 🙂 Hon verkar vis. Härligt citat.

    Ingela, det gläder mig att du valde lugnet. Tack för att du skrev om min kalender på din egen fina blogg. Och tack för att du besöker mig här.

  4. Paulo Coelho verkar alltid ha något fantastiskt ordspråk på lager. Väldigt inspirerande.
    Första gången jag tittar in på din blogg, men jättefin är den! 🙂 Kolla gärna min för dagliga affirmation, inspirerande bilder och ordspråk! God jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *