Lucka 24 – Julfrid

Mina kära vänner. Nu öppnar vi tillsammans den sista luckan på vår julfridskalender. Vi har arbetat mot att få ett större lugn och mer frid och inte bli påverkade av stressen omkring oss. Jag är så glad att du har valt att följa med och göra vad du kan för att må bra. Tillsammans är ni straxt under 500 personer som varje dag har besökt kalendern. För mig är det stort att 500 människor tillsammans med mig har strävat mot en fridfull jul. Tack!

I vår sista lucka ska du få med dig ett sista råd som du kan ha med dig på julafton. Och det är vänlighet. Ta med dig vänligheten till din familj, dina vänner eller dig själv idag. Kom överrens med dem du tillsammans firar din jul att ni ska vara vänliga mot varandra. Mycket av stressen kommer från irritation, frustration eller annan stressande påverkan ur våra relationer. Så låt vänligheten bli ert ledord.

Förra julen gav jag förslag på en mycket fin jullek som skapar en varm stämning och det var flera som hörde av sig och tackade för övningen. Så du ska få den igen.

En underbar övning för familjefriden är något man lätt gör vid middagsbordet eller runt granen. Alla får papper och penna. Sedan går ni i turordning laget runt. Var och en av er ska få de andras hjälp att hitta sina goda egenskaper. Den som börjar får sista tyst, medan de andra säger positiva egenskaper som denne har, alltmedan han eller hon skriver ned de egenskaperna de andra säger. De andra får säga hur många egenskaper man vill, utan turordning. Man kärleksbombar helt enkelt den som är tyst. När man inte kommer på fler, så är det någon annans tur att bli kärleksbombad med positiva egenskaper. Anledningen till att man skriver ned vad de andra säger är för att minnas och kunna ta med sig andras positiva åsikter om en själv som en julklapp in i framtiden.

En varm, vänlig och god jul önskar jag dig. Var rädd om dig. Och var stolt över dig själv som vill dig själv väl.
Ge dig själv i julklapp – att ta hand om dig själv.

/Maria

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *