Kramar hellre än bestraffar!

Igår satt jag med årets bokslut för mitt företag. Eftersom jag hade ett nytt program, så tog det hela dagen att föra in varenda litet kvitto och räkning för året. Jag måste erkänna att jag tycker att det är såååå tråkigt! Samtidigt är det lite läskigt, för eftersom jag är en lekman i ekonomiska frågor och skatteregler så känns det som om jag vilken stund som helst kan snubbla över något ord jag inte fattar och göra fatala misstag. Mitt bland alla kvitton och papper så kommer känslan av att det är ruskigt synd om mig krypande. Stackars mig som måste sitta med detta och ha lite småångest. Och när det är lite synd om mig för att jag måste göra tråkiga saker… så börjar jag äta de mest tokiga saker. Pasta, kakor, choklad och annat som innehåller kolhydrater och jag kan krafsa fram ur mina gömmor. Det är som om jag söker något att pigga upp min stackars uttråkade hjärna med och då blir det snabba kolhydrater.

Så nu sitter jag här… dagen efter… med svullen mage, svullna leder och mår lite illa. Man kan tänka att jag borde veta bättre efter alla år, men så tänker inte jag. Jag vet bättre, men ibland gör jag det ändå. Och vet ni vad, det är ingen katastrof. En katastrof blir det om jag sätter igång och anklagar mig själv och känner mig misslyckad. Då sätter den onda spiralen igång, för tankar om mitt eget misslyckande kommer enbart att bryta ned och jag kommer att vilja äta ännu mer. Nej, jag anklagar inte mig själv utan ler åt mina egna tokerier. Jag förstår varför det blev som det blev och nu ser jag fram mot att ta en långpromenad med vovven, så min uppblåsta mage får pysa ut en smula.

En sak har jag lärt mig av alla år och det är att ”Min hälsa är min framtid”. Men hälsa handlar inte bara om vad som händer i kroppen och hur min kropp ser ut – hälsa handlar till största del om vad som händer i själ och hjärta. Så därför kramar jag hellre än bestraffar – även när det gäller mig själv.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

3 kommentarer till “Kramar hellre än bestraffar!

  1. Tack Maria för texten här,känner igen mig så bra!Tack för årets alla Affirmationer jag troget läst varje dag och som har hjälpt mig i ljus och mörker. Efter mina knäledsoperationer och en blodpropp i det sista op knät vet jag nu att hälsan är min framtid och släppt min prestationsångest om vad jag skall göra i framtiden? Jag ska vårda min kropp och pyssla med det jag brinner för i min takt och vad jag och min kropp orkar, ALDRIG MERA DUKTIG FLICKA…Nu tar jag och kroppen befälet! Önskar dig ett fantastiskt Lustfyllt 2012. Kram Lustkonsult Evaliv.

  2. tack för dina ord idag. Det hjälper oerhört att veta att andra känner som jag och att du har hittat vägen som bär åt rätt håll. Det ger hopp för mig att även jag kan lära mig att inte anklaga mig själv när dagar som din igår kommer. För kommer de gör dem, det är bara hur jag hanterar dem som är avgörande för mitt eget välbefinnande. Jag ser fram mot att köpa Er bok. Jag har ätit lchf sedan i början av sommaren, men har inte gått ned något. Jag mår betydligt bättre i magen och sockerbehovet är borta. Men jag vill också minska min vikt, har gått upp massor efter en skilsmässa och depression tillsammans med utmattning syndrom i flera år. Jag hoppas att genom kbt i Er bok kan få mig att även lyckas med några kg nedgång och att jag kommer igång med träning såklart. Min sjukdom har gjort att jag är handlingsförlamad. Oj, det här blev en lång kommentar. Men jag vill önska dig ett Gott Nytt År och tacka för att du finns.
    Marie-Louise

  3. Evaliv och Marie-Louise! Jag har svårt att hitta ord. Ni är båda så livskloka kvinnor och det värmer mig att ni vill dela med er till oss andra.
    Jag är så tacksam och glad över att ni hittar ord och tankar här på min blogg som betyder något för er. Tack för att ni tillåter mig att få vara med en stund på er resa.
    Varma kramar och ett gott nytt år! Och lycka till och håll oss andra informerade hur det går med planerna inför nya året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *