Idag är jag lite sorgsen, men också lycklig!

Idag har jag en lite sorgsen dag. En kär vän ska åka iväg och vara borta väldigt länge och det känns i mitt hjärta. Men det är inget som jag kan göra något åt, även om jag helst av allt skulle vilja samla mina kära omkring mig och alltid ha dem nära. Så jag tänker inte belasta min väns avfärd med sorg eller skuld, utan även känna glädje för att det kommer ett återförenande så småningom. Och faktum är att jag känner mig glad för min väns skull. Så jag tänker hålla min sorg varsamt i handen och också välja att känna mig lycklig.

Kan man välja hur man vill känna sig? Kan man välja om man vill vara lycklig? Eller är det så att vi är offer för våra känslor eller det som händer omkring oss? Men det är inte värre än att man kan testa. Eller hur? Jag ska prova att bestämma mig för lycka idag. Hur vill du göra?

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

5 kommentarer till “Idag är jag lite sorgsen, men också lycklig!

 1. Åh, så fint skrivet.
  Och så svårt att inte vara egoistisk och vilja hålla kvar utan storsint släppa iväg, fast det gör ont.
  Om du lyckas med det ( och det tror jag nog att du gör) har du kommit väldigt långt i din livskunskap!

 2. Det sägs ju att man kan välja hur man vill uppfatta saker. Hur man däremot tänker har jag tyvärr inte lyckats komma underfund med… Hur gör du Maria när du bestämmer dig för att inte bli sorgsen för din vän utan lycklig? Vilka tankar använder du? Är det inte så att man behöver någon sorts balanserande tanke, i stil med ”okej, en vän försvinner ett tag, men hon kommer faktiskt tillbaka, och jag har dessutom flera vänner, och familj”? Skulle du även kunna välja att vara lycklig om du visste att din vän skulle försvinna långt iväg för alltid? Så att er kontakt med stor sannolikhet kommer att bli allt glesare och kanske upphöra helt?

  Det kanske är rätt så genomskinligt redan, men jag sitter i en sån situation, där snart alla nära vänner har flyttat iväg med sina familjer, och det har gått från i princip daglig kontakt till att bli nån gång i veckan, till nån gång i månaden, och på sikt kanske inte alls? (vilket iofs är något jag bara befarar men inte alls vet säkert…). Och nuförtiden fylls inte ”vänbanken” på i samma takt som förr heller, vilket gör att jag kan bli rädd för att till slut sitta ensam kvar (vilket jag rent logiskt inte tror kommer hända, men det är ändå en rädsla jag har).

  Tack för jättebra ”teman” varje dag!

 3. Fint och generöst och så fint mot dig själv också, välj att vara lycklig. Det kommer tillbaka till dig. Kram kram

 4. Jag tror att man kan visa för sin kompis att man är ledsen för att hon eller han ska åka iväg. Det visar att personen är viktig för mig tycker jag. Valet att vara lycklig kan jag göra för hennes skull. Att vara lycklig för att hon ska få göra det hon ska.

 5. Tack alla för era fina inlägg.
  Att välja lycka är inte alltid lätt. Men om det ena inte utesluter det andra, så kan de samsas tillsammans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *