Ingen kan ta ifrån dig dina lärdomar

Ett steg framåt, två steg tillbaka. Ibland känns det inte som om man går framåt i livet, utan utför någon slags dans. Och hela tiden när man tagit några steg åt rätt håll så händer något som gör att det känns som om man ramlar tillbaka. Känner du igen det? Du som strävar mot ett mål eller du som jobbar med att bli frisk från en sjukdom eller du som vill ta dig ur en depression – vägen känns aldrig rak, eller hur?

Det stämmer att vägen aldrig är rak och att vi kan stöta på motgångar. Men en sak är viktig att komma ihåg och det är att ingen kan ta ifrån dig det du har lärt dig. Livet går inte baklänges, utan det går stadigt framåt – precis som du. Av dina misstag och motgångar har du lärt dig en hel del som ingen någonsin kan ta ifrån dig. Den kunskapen är värdefull i din verktygslåda, för att du ska veta hur du ska göra eller inte göra nästa gång du stöter på samma hinder. Och även om en motgång bara känns förbannat hopplös och onödig, så är det ingen som har bestulit dig på det du har lärt dig. Även en motgång är ett steg i rätt riktning.

Låter det tokigt? Men tänk efter. Du kan ha blivit bestulen på dina drömmar, föremålet för din kärlek, din hälsa och din glädje under livets gång. Vad gjorde det med dig? Så småningom valde du en annan väg, fick tillbaka styrkan i dina steg eller kände hoppet komma tillbaka. Din nya kunskap gjorde dig lite starkare eller klokare. Och om du tacksamt tog emot det och valde att använda den kunskapen på rätt sätt, blev du lite rikare.

 

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

4 kommentarer till “Ingen kan ta ifrån dig dina lärdomar

 1. De dagar jag börjar senare på jobbet vid lunchtid så läser jag dina inlägg efter frukost, det har liksom blivit en rutin. Varje gång så är jag lika förundrad över hur bra du beskriver olika livssituationer, det kan bara någon som varit med om en hel del och utav det lärt sig hur man ska förhålla sig. Med det har jag inte sagt att man alltid förhåller sig rätt eller att man alltid kan svaren på de tankar/känslor man har på livets krokiga väg, men man blir bra mycket klokare vart efter man reser längs vägen båda av de känslor man känner, den sorgen man kanske har eller de klokheter man upptäcker…

  Jag är enormt tacksam för att ha hittat hit, du ger mig de slutgiltiga förklaringarna på något jag själv kommit fram till eller kännt men inte alltid kunnat sätta ord på.

  Än en gång Tack för att du så fint delar med dig, utan pekpinnar, utan krav på att man ska tycka som dig, utan att var och en kan ta till sig de godbitar som talar till en själv.

  Ha en underar vinterdag, här i Borås skiner solen över hustaken oh det är -10 grader och den lilla snö som finns gnistar…. KRAM! Aase

 2. Jag håller med föregående talare så väl. Du sätter ord på det som snurrar i huvudet men inte blir riktigt begripligt och klart. Tack för att du berikar mitt liv med klokhet… och ja, jag kämpar med att bli frisk, utmattad och deprimerad…. och det känns som jag tar två steg bak och ett halvt steg fram… det är tungt att bara vänta ut och låta tiden ha sin gång. Ha en skön dag. kram

 3. Tack för hälsningen idag! Har suttit här o sorterat brev o händelser ur två tjocka kataloger. Tänkte städa ur och slänga, men fastnade i läsningen. Otroligt vad mycket man hinner lära o genomgå under livet. Blev faktiskt glad under läsningen – att det funnits o finns så mycket positivt och glädjefullt på den krokiga vägen. Väntar nog med att kasta bort tills jag läst lite mer 😉 Solig morgon -16 gr i morse. Ha en bra dag!

 4. Era kommentarer är min lön, mitt pepp och min glädje.
  Så skönt att vi kan hjälpas åt att göra varandra klokare och starkare. Utan er skulle mina tankar och min röst inte få styrka.
  Varm kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *