Vem är det egentligen som bestämmer?

Jag funderar mycket över tid. Framför allt bristen på den. Till tre vänner i rad har jag sagt att ”Nej jag kan inte denna vecka, jag är fullbokad – jobb, tenta, blogg, möten, styrelseuppdrag, träning, Mindfulness, handledning.” Varje sak i sig är fantastisk kul, men tillsammans är det helt plötsligt stressande. För helt plötsligt när min kalender är full, så får jag en känsla av att jag inte bestämmer själv. Alla möten, alla måsten fyller varje timme på min dag och jag kan inte sätta ned foten och säga  ”STOPP! Nu vill jag träffa en vän istället!”

Fast jag tittar ned i min kalender och tänker efter en gång till. Tittar på varje inbokad sak en åt gången. Då känner jag plötsligt glädje över varje enskild sak –  jag vill träffa mina klienter, jag vill plugga, jag vill träna kroppen och själen. Sist och slutligen är det jag själv som bestämmer över min tid. Vem hindrar mig att säga STOPP? Jo jag. Så nu är det dags att ta min känsla av stress varsamt i knät och bara koncentrera oss på en sak i taget. Och det viktigaste av allt – börja byta ut ordet måste till vill.

Så kan jag ge dig ett råd idag, min vän, så plocka ut ordet måste ur ditt vokabulär idag. Skriv ordet VILL på en stor lapp och sätt upp så du ser den tydligt under dagen och kan påminna dig om att du vill. Även om du kanske inte vill gå till jobbet just idag, så är du väldigt sugen på att få din lön den 25:e. Eller du kanske inte vill ligga kvar i sängen och vara förkyld, men du vill bli frisk och stark igen och då behöver du vila. Så bakom varje måste, så lurar ett vill. Om du inte hittar det, så är det dags att ta sig en funderare över vad du håller på med.

Nu vill jag äta frukost! Ha en fin dag!

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

6 kommentarer till “Vem är det egentligen som bestämmer?

 1. Ja det här tycker jag är en jättebra och effektiv övning. Den hjälpte/hjälper mig att bli medveten om hur ofta jag/vi använder ordet måste.
  Numera har det nästan helt utgått ur mitt vokabulär. 🙂

  Glad onsdag!

 2. SoF – ja visst är den toppen! Heja dig som har lyckats stryka ordet ur din vokabulär. Jag är inte där ännu, men jobbar på det!
  Ha det gott!

 3. gott råd som vanligt. Jag funderar mycket på det där med att vilja i stället och vad som händer ikroppen. Det är en aha-upplevelse. Kram och ha en skön onsdag.

 4. Underbart!! Så klokt och bra….
  Måste bli bättre på att göra kolka val utan måste….

  Kram

 5. Du prickade helt rätt, precis så har jag kännt ett tag nu, att tiden inte räcker till och att veckorna är fulla av måsten. Men jag är fri att säga upp mig, bya jobb eller bekantskapskrets eller vad jag nu vill göra. Det är upp till mig. Mer vill och mindre måste – helt rätt. Tack för en bra och inspirerande blogg.

 6. Tack för era tankar och erfarenheter om tiden. Det är ett ämne som berör oss och många känner sig jagade av tidspress och måsten.
  Tack!
  /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *