När det värker och molar

”Det här är en av de mest generösa och empatiska böckerna jag någonsin har läst. Ingen som har ett öppet sinne kan undgå att lära av den.” står det i förordet till denna bok jag precis har läst. Och jag kan inte annat än att hålla med, för denna bok är inte som andra böcker du har läst. Den är en vänlig och varm vän som tar dig i handen och visar dig vart det är tryggt att sätta ned fötterna på din livsstig. Boken heter Mindfulness – En väg att hantera smärta och är skriven av Vindyamala Burch. Sluta inte läsa nu om det skulle var så att du är välsignad med en smärtfri kropp, för denna bok är även en vänlig guide i livskunskap och hantering av olika sorters bekymmer som vi slåss emot.

Jag läste boken av två anledningar, dels för att jag har flera patienter som kämpar med ständig värk, dels för att jag som sextonåring fick reumatisk värk i mina leder. Idag är jag symptomfri, men under många år kämpade jag mot ständig smärta och molande värk, så jag vet hur det känns att känna sig bestulen på livet.

Författaren har själv levt med smärta i hela sitt liv, men hittade ett sätt att hantera den som hon idag lär ut världen över. Hon menar att det kanske inte går att vinna över smärtan, men det går att vinna livet åter. Med hjälp av Mindfulnessträning får du i boken hjälp att acceptera och hantera den värken du har och på så sätt få kontroll över kroppen igen. Du får handfasta övningar och konkreta verktyg som hjälper dig minska på stressen, vilket på sikt främjar din läkning.

Dessutom finns det med boken en cdskiva med enkla övningar som även den som har mycket svår smärta kan göra. Och ett åtta veckors program som du kan föra in i din vardag för att hantera smärtan.

Den här boken är en fin present och en god investering för dig som har ständig värk. Men en spännande resa även för dig som vet att hela livet känn känns smärtsamt ibland.

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9174241915

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

4 kommentarer till “När det värker och molar

 1. Har hört talas om den här boken tidigare – kanske dags att köpa den nu.
  Tack för påminnelsen Maria!

  Soliga hälsningar

 2. Tack för tipset! Ännu en bok som jag får lägga på ”vill ha listan” 🙂 Kram och ha en bra dag!

 3. Tack Maria!

  Tack för tipsen. Ska höra med bilioteket om de har dem på talbokshyllorna. Idag har vi fått löfte om sol, ska försöka lapa lite D-vitaminer o fortsätta andas. Ha en bra dag! <3 KRAM!

 4. Ja det är många böcker man vill ha! Men gb påminner oss om att vi faktiskt kan besöka biblioteket och låna. Något som jag planerar att bli bättre på. Vi har ju ett fantastiskt system i Sverige där vi får låna kunskap!
  Ha det så gott och tack för att ni läser min blogg!
  /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *