Att telefonen är tyst betyder inte att du är oälskad

Alla mina vänner vet att jag är ofta glömmer bort att ringa. Även om jag uttryckligen har sagt att jag ska höra av mig på onsdag, så kan det dröja till både torsdag eller fredag innan jag hör av mig… om ens då. Puh, jag får skuldkänslor när jag skriver om detta, men dessvärre – jag har under alla år försökt att arbeta bort detta – men lyckas inte. Precis nu när jag skriver om det, så kom jag på att jag har lovat att ringa min brorson… i måndags. Ja, ni ser hur jag är. De flesta av mina vänner vet det och även om de inte tycker om det, så har de accepterat det. Kanske för att de har förstått en sak och det är att det inte handlar om brist på kärlek. Att vara bortglömd är inte samma sak som att vara oälskad.

Det är svårt att inte känna sig mindre omtyckt, när man blir bortglömd. När telefonen är tyst på ens födelsedag eller älsklingen inte har ringt på kvällen som han lovade eller ens son som aldrig ringer sina föräldrar, då är det lätt att känna sig oälskad.

Visst är det tillfällen då en tyst telefon också är ett tecken på det, i dejtingens värld eller vissa vänner som inte vågar säga öppet att de inte vill ses mer utan försöker smyga in budskapet genom att sluta att höra av sig. Men de allra flesta gångerna så innebär glömskheten något helt annat, att tankarna är fokuserade på något annat, att personer har extremt fullt upp, att något kom emellan eller bara det att vi har olika sätt att berätta att vi älskar varandra. Kärleken har olika språk. Ibland behöver vi berätta för varandra att vi önskar ett visst beteende, men också respektera att vi är helt olika. Den dagen vi kan konstatera att vi har olika sätt att uttrycka oss på, olika behov och slutar försöka ändra på dem vi älskar – då mår vi mycket bättre.

Som författaren Marianne Fredriksson en gång sa i en intervju ”När min man och jag efter 20 år förstod att vi inte kunde ändra på varandra, utan accepterade olikheterna – då blev vi lyckliga.”

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

1 kommentar till “Att telefonen är tyst betyder inte att du är oälskad

  1. Fint sagt och så viktigt att känna till och tänka på. Det jag tänker behöver nödvändigtvis inte vara sant! 🙂 Ha en skön dag. kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *