Naughty forties och mitt bästa jag!

Om tre månader fyller jag 40! Och än så länge finns det inte en endaste liten fyrtioårskris på gång i mig, utan det känns roligt och lite spännande. Som att bli vuxen – på riktigt.

Jag har planerat länge att ge mig själv en födelsedagspresent och nu imorgon är det dags sätta igång med att tillverka den. Jag ska ge mig själv – mitt bästa jag.

Vad har hon nu hittat på den där fröken Helander, tänker du och skakar på huvudet. Jo, nu har hon hittat på att hon ska under tre månader träna, äta och meditera fram det bästa hennes kropp och själ kan skapa. Jag har idag en stark och hälsosam kropp som jag tycker mycket om, så mitt lilla projekt handlar inte om missnöje eller en flykt från det jag är idag. Nej, det handlar om att samla all den fina kunskap jag har fått insupa under åren och använda den fullt ut – för att plocka fram mitt bästa jag.

Så här kommer jag att göra:

 • Träna kondition 3 – 4 gånger i veckan, styrka/smidighet 2 gånger i veckan
 • Utesluta socker, spannmål och mjölkprodukter i kosten
 • Äta 4 Omega 3 kapslar (Eskimo)  och Complete Base vitamintillskott.
 • Följa Mindfulnessprogrammet Här & Nu (Mindfulnesscenter)
Till min hjälp kommer jag att använda ett formulär som jag fyller i varje dag. Så enkelt som möjligt.
Du får hela Schemat som pdf om du själv är sugen på att hänga med och skapa ditt bästa jag:  Uppföljning – Maria 40 årspresent

Var finns fallgroparna?

 • Tidsbrist. Därför kommer jag att stjäla lite av min TV-tid. Jag tycker att det är avkopplande med en stund framför någon favoritserie, men där kommer jag norpa lite tid och istället träna eller utöva Mindfulness.
 • När jag blir panikhungrig. Det ska avhjälpas med planering och goda mellanmål hemma och i handväskan.
 • Sug när jag är stressad.STOP-metoden
 • Tappad motivation. Använd en motivationslista, samt att blogga om det för jag vet att ni är med mig hela vägen.

Så adjö med vinterfläsket och välkommen mitt bästa jag. Jag ser fram emot att träffa mig och resan fram till vi möts.


Denna fantastiska bild tog vår underbar fotograf Zara Doublet på Mallorca förra året. Då kände jag mig stark och fin – vi ska se om det går att känna sig starkare och finare. Om inte annat ännu mer hälsosam, lugn och glad.

För att fira att jag sätter igång mitt Bästa jag -projekt imorgon kommer jag att ha en lite utlottning av vitaminer, kokböcker och Mindfulnessprodukter imorgon.  Så håll utkik då!

 

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

9 kommentarer till “Naughty forties och mitt bästa jag!

 1. Lycka till, kommer att följa dig på vägen. Men endast via nätet. Har ett eget projekt på gång har därför inte tid att följa med dig aktivt. Tror att det finns olia vägar till ”Mitt bästa jag”

  Kram Richard

 2. mitt bästa jag är jag också på väg mot. Kör på mitt sätt men med dig. Kram och lycka till!

 3. Underbar present till dig själv. Jag hänger definitivt på och printar ut din tabell för att kunna göra likadant. Tack för det bästa tipset hittills:) Själv fyller jag 40 om ett år men det skadar ju inte att vara ute i god tid.

 4. Hejar på dig ända fram till målet och ännu längre 🙂
  Lycka till! <3 Tycker du är fin, smart, generös,empatisk o bäst som du är. Önskar dig det bästbästa! Kram!

 5. Heja på, Maria! 🙂

 6. jag är redan 40, men jag skall verkligen hänga på ditt positiva tåg nu, skall skriva ut pdf på jobbet, och sätta upp mål för de kommande 3 månaderna..

  tack för en härlig inspirations blogg..

 7. […] Idag börjar Bästa jag-projektet. […]

 8. Heja dej ! Jag ska följa dig och hoppas på tips om goda mellan mål.
  Även jag fyller 40 om tre månader och vill ge mig denna present!
  Nu vänder jag blad på riktigt och hoppas att jag klarar hela vägen!

 9. Jag säger bara – WOW!
  Tack alla underbara för att ni följer med på resan! Tack för att ni är med läser och tack ni som väljer att själva ger er presenten ”Mitt bästa jag”. Och precis som Richard säger – det finns olika vägar.
  Varje dag har jag mellan 600- 700 som läser min blogg – så tänk att många av dessa även blir inspirerade av era kommentarer.
  Att ge är att få!
  Som Nina säger – Nu vänder vi blad på riktigt.
  Heja oss!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *