Det blir nog bra med det.

Jag är i slutfasen av min utbildning för att bli Mindfulnessinstruktör och det är en mycket spännande resa. Den här helgen har har vi intensivundervisning, med teori blandat med träning. Igår kväll ramlade jag i säng klockan 21.00, för jag var helt slut. Min plan är att jag ska berätta mer för er om vad vi lär oss, när jag har kraft att formulera allt det som läggs på plats inom mig.

Nu vill jag berätta en buddhistisk historia, som vår lärare Ola Schenström berättade för oss igår. Den handlar om att det kanske sällan blir som vi har väntat oss, men det blir bra trots allt.

Det var en fattig bonde och hans son som ägde en lite bit mark och en häst. En dag mitt under den arbetsamma våren, sprang hästen till skogs. Bondens granne fick höra talas om detta och skyndade sig till bonden för att beklaga det fruktansvärda som hänt.
– Det blir nog bra med det, svarade bonden.
En vecka senare kom hästen tillbaka från skogen och hade med sig två andra hästar.

Tiden gick och så plötsligt ramlade sonen och bröt ett ben. Det här var verkligen en katastrof, för bonden var gammal och hade lite ork till att arbeta själv på sin mark. Grannen kom ångandes igen och beklagade den otur som hade drabbat den stackars bonden.
– Det blir nog bra med det, svarade bonden.
Då när det stod och pratade kom kungens fältherre med sina soldater förbi. Han var ute för att rekrytera unga pojkar till kriget som hade börjat i landet. Men eftersom bondens son hade ett brutet ben, slapp han att blir soldat.

 

Det är smärtsamt när vara planer går om intet, när våra drömmar krossas eller när det inte blir som vi önskat. Men trots det, så kanske det blir bra ändå. Som Hans Höghet Dalai Lama har sagt ”Oroa dig inte. Antingen kommer det lösa sig och då finns det ingen anledning att oroa sig, eller så kommer det inte lösa sig och då kommer oro inte göra någon nytta.” En svår konst. Men jag hoppas att jag kommer ett steg närmare med hjälp av min Mindfulnessträning.

.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

8 kommentarer till “Det blir nog bra med det.

 1. jag känner mig låst. äter fel.
  ändå är jag fri – ganska nyligen kommen ur ett destruktivt förhållande.
  varför är jag inte överlycklig och hjular genom lägenheten.
  tristess, arbetslöshet. vardag 24/7.
  kram från dalsland//

 2. Det finns ett bra ordspråk för det du beskriver:

  När gud stänger en dörr, öppnar han ett fönster.

  Det gäller, tänker jag, bara att hitta det där fönstret.

  Sen var det ju en extra bipoöng med den där grannen som ojar sig, men inte erbjuder sin hjälp!

 3. Amen! 🙂 (=instämmer)

 4. Här behövs att ett ganska stort fönster öppnas…

 5. Ibland är det svårt att ha tillit till livet.. Men det är ingen som påstått att det ska vara lätt att leva! 🙂

  Kika gärna in på min blogg! Jag har just köpt en ny kamera 🙂 Annars skriver jag om träning, utseende, kost, om hur det är att vara ung och kronisk sjuk, och om lite allt möjligt i livet! 🙂 Kram Johanna

 6. Ja, det är kloka ord du skriver. Jag jobbar hårt på att leva lite mer efter dem, men det kräver onekligen mycket träning och tankestopp. Det går faktiskt att träna upp och jag konstaterar med glädje och stolthet att det fungerar lite oftare än tidigare:-)

  Ha en fin veckostart!
  Emma

 7. Underbara ord!!

 8. Tack för era kommentarer, mina vänner! Jag läser era rader många gånger och återkommer ofta till dem – även om jag inte alltid har tid att svara på dem. Men de är mitt livselexir!
  Varm kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *