6 goda råd till att lyckas

Hänger du med i Bästa jag-projektet? Hur ser din mat ut i så fall? Du som har följt min resa vet att jag har valt att undvika mjölkprodukter, socker och spannmål. Det kan tyckas vansinnigt – för vad blir kvar? Ofta är det en reaktion som ramlar över oss när vi avstår något, att vi känner oss ruskigt ynkliga som måste låta bli, medan andra sitter och smaskar i sig godsaker. Allt handlar om var du lägger ditt fokus – väljer du att se allt du inte får äta eller allt som du får äta?

Själv väljer jag att se hur mycket gott det finns att äta – istället för att fokusera på det jag inte får äta. Det bästa du kan göra är att lägga upp en bank med recept, goda mellanmål, smarriga rätter och saker du älskar att äta. Införskaffa en ny fin kokbok eller skriv ut recept från nätet. Gör en matlista och ha alltid med dig goda mellanmål. I mig vaknade en experimentlusta och jag började baka, testa och läsa på. Det måste ju finnas massor med godsaker att äta – utan mjölk, mjöl och socker. Men en stor fråga är hur står jag emot frestelserna och hur klarar jag mig att hålla mitt löfte till mig själv?

Det är viktigt att du tar dig själv på allvar! Det som vi ofta gör – att bestämma oss på söndagen att börja banta på måndagen – hjälper inte mycket. Att börja ta hand om sig själv handlar om en långsiktig inställning – en livsinvestering. Och precis som att börja spara på obligationer, så vet du att det tar tid. Satsa minst tre månader av ditt liv för att ändra en vana. Det har du råd med. Tre månader.

Bästa råden för att lyckas!

1. Börja med att skriva ned en lista på dina vinster med ditt beslut. Denna lista får bli din bästa kamrat under resan. Ha med listan i fickan, sätt upp den på kylskåpet, läs den varje dag!
2. Lägg upp en bank med recept eller skriv en matlista som du kan hålla dig efter den första tiden medan du lär dig att stå på vingliga ben.
3. Ha alltid bra mellanmål med dig och se till att ligga steget före dig själv. Om du ska på konferens, ett hårt träningspass eller en flygresa – stoppa väskan full med nyttiga godsaker så du inte i panikhunger frestas att slänga i dig det som bjuds.
4. Ett avsteg någon gång då och då är inte jordens undergång och det innebär inte att du har misslyckats. Det är snarare en lärorik stund för dig hur du ska lyckas bättre nästa gång.
5. Se över hur du har det med din självempati. Var peppande, snäll och förstående mot dig själv. Det är inte alltid lätt att vara en människa.
6. Just do it! Vänta inte på lusten, orken eller disciplinen. Det är bara DU som kan fixa detta!

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

3 kommentarer till “6 goda råd till att lyckas

  1. Det hade vart kul om du la upp lite recept här på bloggen! 😀

    Kika gärna in på min blogg! Jag skriver om träning, utseende, kost, om hur det är att vara ung och kronisk sjuk, och om lite allt möjligt i livet! 🙂 Kram Johanna

  2. Om du kikar under rubriken recept, så hittar du nog en del, Johanna.
    Tack Johanna för att du lämnar en kommentar. Jag har sett att du har en fin blogg som du är flitig med att uppdatera. Keep up the good work!
    Kram

  3. […] Om du vill ha lite extra pepp på din resta till Ditt Bästa Jag – här är 6 goda råd. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *