Två månader kvar till Fabulous Forty!

Dags för härliga måndag! Två månader kvar tills Fabulous Forty och en månad har gått av mitt Bästa jag-projekt. Jag tycker att det flyter på rätt bra nu, även om jag får kämpa med vissa motstånd. Men det bästa är att jag börja upptäcka många positiva saker bara den senaste veckan.
– Jag har fått höra att min hud har blivit ”to die for!” Och jag har upptäckt själv att den har blivit jämnare och rosigare.
– Min PMS har försvunnit helt! Vilket troligen beror på att jag äter mer sojaprodukter.
– Jag sover som en liten baby på nätterna,
– Jag har blivit fastare och slankare i kroppen  – 2,5 kg på en månad, vilket är mycket bra. Det säger kanske inte så mycket, eftersom vikten har fördelat sig och vätska har försvunnit, fett har omvandlats till muskler mm. Men det går åt rätt håll.
– Jag har lättare att släppa taget om negativa känslor, vilket kommer ur min Mindfulnessträning – för er som känner till SOAS (läs gärna om det på min andra blogg stresscoachen.se.

Vilka vinster! Det kostar mig inte mycket – men jag vinner så oändligt mycket.

Måltiderna: maten går mycket bra och jag har inga problem att undvika mjölkprodukter, spannmål och socker. Det är knepigt att hitta rätt mat när man äter ute, då blir det mest sallad med vinägrett och det är ju inte alltid så upphetsande.
Snacks (godis och annat snackigt): jag har valt att inte räkna nötter till snacks, eftersom de ingår i min kost. Men allt det här chips, kakor, godis har det inte blivit något av. I måndags satt jag och fikade med mina föräldrar som smällde i sig glass, medan jag drack kaffe, men uppriktigt sagt kände jag mig inte ens frestad. Mysko.
Alkohol: jag dricker några glas vin fredagar och lördagar och  trivs med det.
Träningen: Sen jag skadade knät första veckan har ju träningen helt legat nere, men denna veckan har jag börjat med promenader (A= aktivitet). Sen ökade jag på i fredags och joggade 5 km, tog ett spinningpass i lördags och igår joggade jag 9,5 km (K=konditionspass). Det verkar som knät accepterar rörelsen. Så länge jag inte springer varje dag, utan varvar med cykling och annan aktivitet. Men det är så ljuvligt, obeskrivligt skönt att få komma igång!*
Mindfulness: Här jobbar jag ganska mycket med motstånd, att försöka genomföra träningen fast jag inte har lust, ork eller tid. Det låter ganska hårt, men det är viktigt. Lusten kommer inte att ramla över mig, så den kan jag inte gå och vänta på. När det gäller disciplinerad meditationsträning handlar det bara om att göra, till man har fått upp en rutin.

Så vad är min slutsats när jag går in i månad två? Att jag gör ett gott arbete och är ruskigt stolt över mig själv. Men vad som är viktigt den kommande tiden är att behålla fokus. Nu har jag gått in i etableringsfasen och då kan det lätt att börja släppa på reglerna, fuska eller tappa sugen. Dessutom har jag en stressig vecka framför mig, så det som gäller är då – att planera, planera och åter planera. Fokus på målet och vinsterna på vägen är min drivkraft och motivation.

Tack för att du är med mig!
Sen vill jag bara berätta ännu en positiv sak – och det är att  i höst kommer jag att starta Ditt bästa jag-projekt. Tremånaderscoachning för dig som vill plocka fram det bästa hos dig själv. Det kommer både att finnas som distans och individuella möten. Till min hjälp kommer jag att ha kostexperten Lina Lanestrand som kommer att hjälpa dig att plocka fram mathållning som är bäst för just dig och ditt mål. 🙂

* För dig som är nybörjare på löpning, vill jag bara säga att det handlar om att starta mjukt. Jag är en van löpare och kan därför ta lite längre sträckor om jag gör det långsamt. Om du vill börja löptränga/jogga så har jag ett kalasbra schema, för att du ska undvika skador på sikt. Löpning är påfrestande för kroppen – det är lätt att glömma bort det.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

2 kommentarer till “Två månader kvar till Fabulous Forty!

  1. Hejar på dig som kämpar på framåt, trots diverse motgångar på vägen 🙂

  2. Kämpa på, jag ska springa vårruset imorgon mitt första lopp någonsin. Ska nog gå bra :). Beställde precis paketet ”här & nu” , påbörjat så smått att ändra mitt tankesätt. Och det har du stor del i genom ett mail i februari :)……idag tackade jag faktiskt nej till att arbeta extra. Idag ska jag bara må bra :). Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *