Affirmationer

90 procent av de tankar du tänker idag är automatiska, vilket innebär att du även har tänkt dem igår. Med stor sannolikhet kommer du tänka samma tankar imorgon. De flesta av dessa automatiska tankar är negativa upprepningar om dig själv, din prestation och din framtid. Om du vill tänka nytt för att nå nya resultat, fortsätta att odla en vänskap och kärlek till dig själv, behöver du aktiv träning och arbete med dina tankar.

Vår fantastiska hjärna kan på ett djupare plan inte skilja på verklighet och fantasi. Du kan tänka dig in i framtida önskade scener på ett sätt som gör att vår hjärna tror att det önskade redan har inträffat.  Ju fler sinnen du kopplar in, desto bättre befäster du affirmationen. Vinsten med detta är att du med hela din inre värld vet att du kan, eftersom du ”har gjort det förut”.

Affirmationer är kraftfulla bekräftelser och positiva budskap om framtiden, formulerade som om du redan hade upplevt det. Om du säger till dig själv att du skulle vilja ha en bättre självkänsla, är det en önskan, med utgångspunkt i en brist. Men om du istället säger att ”Jag har en stark och självklar självkänsla” är det en affirmation, som ger hjärnan och hela dig en påminnelse om att du redan har uppnått det du längtar efter. Och det du fokuserar på får du mer av. Den goda spiralen är i arbete.

Personligt
Vad vill du? Säg det högt för dig själv, precis som om det redan hade hänt. Eller skriv ned det på en lapp och läs det för dig själv under dagen. Sätt upp en post-it lapp på din dator, vid din säng eller på spegeln, så du påminns om din affirmation under dagen.

Det kanske känns fånigt, märkligt eller så tror du inte på det du säger. Det gör ingenting. Kom ihåg myrstegen, min vän, du går framåt – du sätter igång en positiv spiral. Du skapar en liten positiv tanke mitt i alla negativa automatiska tankar. Alla snöskred börjar med en liten snöflinga.

Här får du några exempel på positiva affirmationer:

Jag står upp för mig själv och min önskan

Jag är trygg och modig. Det jag gör idag bli bra.

Jag har all kraft och beslutsamhet jag behöver.

Jag tar tag i det jag vill åstadkomma med styrka och engagemang.

Jag väljer att lita på mig själv och att jag hittar det bästa lösningarna.

Jag är vacker

Idag väljer jag att vara kreativ.

Jag gör mitt bästa och väljer att inte ta emot andra människors krav och skuldkänslor.

Jag väljer att vara modig.

Jag ser möjligheter.

Jag är stark

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *