”Nämen inte den här gamla trasan!”

Jag övar mig på att ta emot bekräftelse från andra. När någon säger något trevlig om mig eller min prestation, att bara kunna säga tack. Men visst är det svårt?

Hur gör du när du får en komplimang?
– Argumenterar emot  ”Nej den här gamla trasan…”
– Känner behov att att säga något snällt tillbaka ”Men du har väl också gått ned i vikt!”
– Förklarar ”Jasså, jo jag har precis tvättat håret.”
– Förkastar ”Det säger du bara för att du vill vara snäll.”
– Förnekar ”Nej usch, hur kan du tycka det!”

Lyssna på dig själv nästa gång någon säger något vänligt om dig. Om du vrider dig som en liten mask för att du blir generad eller misstror den andras avsikter, då behöver du också lära dig att ta emot andras bekräftelse. Träna på att bara säga tack. Mer behövs inte.

Vi brukar ge våra kursdeltagare en härlig övning i bekräftelse. Sista tillfället vi möts i grupp, så låter vi var och en av deltagarna bli kärleksbombade. Det går till så att var och en får ett papper, sedan får de skriva ned alla positiva komplimanger och egenskaper som resten av gruppen ger dem. De får inte säga något annat än ”tack”. Det brukar bli en lång lista på härliga positiva saker och den som bli bombad blir ofta röd om kinderna av rörelse. Sen får de i läxa att sätta upp listan någonstans hemma där de ofta kan läsa den.

Alla förtjänar att bli lite kärleksbombade då och då.

PåMINDA

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *