Vad innebär Mindful eating?

Du lever i en tid där maten har blivit en fiende. Ständigt får du höra om det farliga i att äta vissa råvaror eller hålla dig till särskilda dieter. Kanske du dessutom slåss med en envis övervikt och oroar dig över kalorierna du stoppar i munnen.  Lägg sedan till stressen över att hinna laga god och näringsrik mat till dig själv och hela familjen. Maten är en källa till oro och stress, istället för att ge dig hälsa och skapa njutning.

Vi vet att du är mer än vad du äter. Du är inte en kropp, du har en kropp. Du består dessutom av en hjärna som styr över din kropp och en perfekt balanserad soppa av hormoner. Du behöver vila, sova, dagsljus, skratt och beröring. Om du har obalans i dina hormoner, så kommer du att längta efter skräpmat och sötsaker eller vara deppig, trött eller lättirriterad. Om du inte får en kram då och då, jobbar hela nätterna eller stressar för mycket så kan du bli sjuk. Du är en komplicerad skapelse och när allting fungerar som det ska är det skönt att leva, men när det är obalans kan livet kännas som en kamp. Lev på ekologiska nyttigheter och bli smal och vacker, men om du stressar i dig dina ärtor och morötter, så kommer inte din slanka uppenbarelse att göra dig lycklig.

Livet handlar som så mycket annat om en balans. Att äta nyttigt, gott och samtidigt njuta av din kropp och det välbehag den ger dig. Att vara varsam, självempatisk och omtänksam. Börja ta tillbaka glädjen att laga och äta mat, utan att fundera kring om maten gör dig tjock. För när du äter och får dåligt samvete, eller när du äter för att dämpa en känsla av stress så finns det ingen plats för njutning. Chokladbiten slank ned utan att du ens tänkte på hur den smakade.

Vi tänker mycket på detta under tiden vi är här på Mallorca. Mindfulness är ett inslag i vårt arbete och vi upplever det vi gör med våra sinnen och söker, trots att vi arbetar i ett högt tempo att vara i ögonblicket.

Om du arbetar med Mindful eating innebär det att:
– Du inte faller för sug och frestelser
– Tar hand om dina känslor på ett produktivt sätt
– Tillåter dig att äta med alla sinnen
– Förknippar maten med positiva och lugna känslor
– Är varsam med dig själv och prioriterar din hälsa

Läs mer om vår kommande bok under vårt förlags hemsida.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *