Nyttig sockerkaka… hur är det möjligt?

Tänk dig att komma rakt in i ett kök där värmen slår emot dig, råvaror är staplade överallt, likaså olika sorters porslin, servetter och bestick, det doftar både av curry, jordgubbar och chévre, samt att tre personer står tyst fokuserade över sina olika arbetsuppgifter. En med en kamera, den andra över en gryta och den tredje dekorerar en tallrik med djup omsorg. Det är så det ser ut när vi arbetar. Och i denna miljö jobbar vi utan uppehåll hela dagen. Nå, inte riktigt, för nu har Cathrine kommit på att jag har min gräns vid klockan ett – ”Marias one a´klock dipp”. Så nu ser hon till att hälla i mig kaffe och ge mig en tallrik mat innan jag blir gråtmild och tom i skallen.

Idag har det blivit sockerkaka, rawfoodbakelser, limeglass och linssoppa för att nämna några saker. Allt utan gluten, mjölkprodukter och socker, som tidigare.

Den här sockerkakan är både nyttig och så god att det är svårt att nöja sig med en bit. Vi ska inte avslöja receptet ännu, men det är bakat på ett av våra favoritproteinpulver.

Efter hettan i köket är det skönt att ta sig en rask promenad. Nej, ska sanningen fram så togs den här bilden genom att vi traskade långsamt upp för en backe på 50 meter. Även om allt inte är på riktigt, som när vi powerwalkar i bergen eller mediterar i soluppgången på bilderna, så är en sak så riktigt som det kan bli – och det är maten. Allt som vi gör beskriver  vi i receptet och det ska vara enkelt och lätt att upprepa för alla. Detta som man hör om att fotografen häller terpentin eller annat för att få maten att glänsa är inte sant. Det du ser på bilden är det du kan laga själv med hjälp av receptet.

Nu strålar solen ifrån en klarblå himmel och vi ska straxt gå ned till en restaurang och njuta av vad någon annan lagar. Imorgon blir det vegetarisk mat för hela slanten, något som ligger mig extra varmt om hjärtat, eftersom jag var vegetarian från tolv års ålder fram tills några år sedan.

Ha en skön fredagskväll! Tack för att du läser det jag skriver.
(De två bilderna i detta inlägg är tagna av Zara Doubleth)

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *