Tankar om livet på en ledig dag

Solen strålar över ett klarblått vatten och vågorna slår sömnigt in mot hamnen. Idag vaknade jag till en ledig dag. Jag har vart på Mallorca i snart en vecka och vi har skapat, producerar och stylat 60 rätter. Vi kan faktiskt lugnt konstatera att vi har gjort ett gott arbete och med all rätt förtjänar en slö dag. Kanske med en tur till stranden, så jag får arbeta lite mer på min solbränna som just nu endast sträcker sig till röda axlar (som fint matchar alla röda myggbett som pryder min annars så vinterbleka kropp). Kanske en tur i de vackra bergen. Men just nu sitter vi på en liten restaurang vid hamnen och väntar på vår frukost. Och som vanligt sitter jag med datorn i knät… på min lediga dag.

Det senaste halvåret har jag bloggat i princip varje dag. Om tankar kring livet, hur vi kan växa som människor, hur vi kan ta hand om oss själva. Jag bloggar så länge jag har ord och något att berätta. Och de dagar orden inte finns där, så tar bilderna vid för att uttrycka en tanke, en längtan eller en önskan. Det är inte det minsta stressande eller jobbigt, för orden har blivit mitt syfte. Låter det konstigt? Jag tror på en mening bakom saker och ting. Jag vill tro att alla människor har ett syfte, en mening att fylla, någon uppgift som får dem att använda sig av sina gåvor fullt ut. “The purpose of life is to discover your gift. The meaning of life is to give your gift away.” David Viscott.

Att veta vad som är vårt syfte är ganska knepigt idag, för att vi lever i en värld där lycka definieras av framgång, ett vackert yttre eller medias tankar om vad som värdefullt. Och om du känner att ditt syfte är något som inte passar in i andras värderingar eller tankar kring vad som är viktigt, så är det lätt att känna sig vilsen. Så hur vet du vad som är ditt livs syfte?
Du vet att du gör rätt
– när du känner glädje i ditt arbete
– när det går lätt att dela med dig av det du gör
– när du känner glädje av att dela med dig av ditt arbete

Därför sitter jag med kamera i högsta hugg och datorn i knät. Så länge jag har ord, så länge någon vill läsa det jag skriver – så länge vet jag att jag lever mitt syfte.

 

 

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat ,

4 kommentarer till “Tankar om livet på en ledig dag

  1. Ååå, vi tackar ödmjukast så länge du vill dela med dig av dina ord och bilder. kram och kärlek till dig.

  2. Jag blir lika glad varje gång jag läser dina inlägg, de fyller mitt liv med en större mening och en förståelse för hur jag själv tänker, känner och hur jag kan komma framåt.
    Jag känner mer och mer en egen inre frid, och din blogg är en del i det välbefinnande, så jag bugar och tackar för dina underbart vackra bilder och genomtänkta klokheter! Dessutom ser jag fram emot er nya bok 🙂

    Ha en skön ledig dag, njut av lugn, solsken & värme och må dagen ge dig det du bäst behöver! Kram Aase

  3. Fint skrivet – vi är tacksamma över att just att ordge dina tankar och att dela dem , ingår i ditt livs syfte.

  4. Tack mina vänner. Vilka otroligt värmande kommentarer ni skriver. Jag blir så glad och stärkt. Cathrine och jag satt igår och pratade med vår fotograf och hennes man och konstaterade, om man bara har lyckats glädja en människa eller hjälpa någon så har man inte levt förgäves. Mer kan vi inte önska oss.
    Tack för att ni läser mina ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *