Att arbeta i kärlek

Nu har jag landat hemma. Och då menar jag verkligen – landat. Tio dagar på Mallorca och trots alla intressanta upplevelser och nya intryck så blir jag så full av glädje av att komma hem. Jag hade en hel del jobb att ta igen när jag kom hem, så det var det första jag gjorde. Det var så skönt. ”Du har verkligen inte gett dig någon vila” sa en vän till mig idag. ”Fast jag älskar ju det jag gör, så nu har jag bara längtat till mitt arbete och känner en frid i att få jobba.” svarade jag.

Jag förundras över att vi ofta resonerar kring arbeten som att det ska vara något trist och betungande. Tänk bara på var ordet ”jobbig” kommer ifrån eller ordet ”arbetsamt”. På Facebook haglar utropen av lycka när fredagen kommer och dystra kommentarer när måndagen är i antågande. Är inte det ganska ledsamt? Eller är det jag som har fel?

Poeten Khali Gibran skriver ”Arbete är kärlek som gjorts synlig” och menar att man ska lägga ned sin passion och hängivenhet i det man gör. Vidare skriver han i boken Profeten:

Och vad är att arbeta i kärlek?
Det är att väva tyget med trådar, spunna från ditt eget hjärta, som om din älskade skulle bära tyget. Det är att bygga ett hus med hängivenhet, som om din älskade skulle bo i det huset.
Det är att så med ömhet och bärga skörden med glädje som om din älskade skulle äta frukten.
Det är att fylla allt du skapar med en fläkt av din egen ande,
Och att veta att alla kära döda står omkring dig och ser på.

Jag älskar mitt arbete även om det emellanåt har varit slitsamt. Idag när jag och min kollega hade handledning, så tänkte jag vilken välsignelse det är att få möjligheten att lyssna, vägleda och hjälpa andra att må lite bättre. Att ett arbete som kräver att du ska använda din intuition och lita på dina känslor aldrig kan bli tråkigt. Därför är jag lycklig över att få komma hem och tillbaka till mitt arbete som samtalsterapeut.

Vi söker efter arbete som ger oss pengar, status eller inflytande. Vi vill gå vidare om vi har det tråkigt. Men försöker vi se till det vi har och göra det vi gör roligt och spännande? Finns det något du kan göra för att ditt arbete ska bli till en glädje för dig och andra? Det går perioder jag kämpar ekonomiskt för att jag vill lära mig mer om det jag gör och går en utbildning eller satsar en period på något som inte ger mig pengar. Då tänker jag på ett citat av Carl Ljung.

Ibland behöver vi leta på insidan för att hitta glädjen i vårt arbete.

Tack för att du läser min blogg.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

1 kommentar till “Att arbeta i kärlek

  1. Precis. ” Om du inte går inom dig, går du utan dig”. ” (Okänt ursprung).
    Men det kräver mod!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *