6 olika sätt att bli mer intuitiv.

Somliga kallar det magkänslan, andra kallar det för intuition eller att något ”känns rätt” eller även tvärtom att det ”känns fel”. Två sekunder tar det för oss människor att bilda oss en uppfattning, men om något om vi sedan följer den impulsen eller inte beror på många saker. Ibland går vi bara på autopilot och gör som vi alltid har gjort, ibland låter vi bli att följa vår impuls för vi är rädda vad andra ska tycka. Ibland samlar vi in mängder med information och fattar ett beslut utifrån vårt logiska tänkande.

Om vi ska lyssna till vår intuition, så får vi också vara medvetna om de små signalerna från vårt undermedvetna som kommer in och styr intuitionen. Vi kanske tycker om personen vi möter för att den liknar vår favoritfarbror från barndomen eller vi kanske omedvetet känner oss hotade av en annan person. Vi får heller inte glömma att det är lätt att adoptera en känsla av någon annan. Vi kan komma ifrån ett möte och känna oss riktigt korkade och osäkra och egentligen berodde det på att personen vi talade med kände sig osäker.

Det är viktigt att komma ihåg att intuitionen kan ge oss riktningen på vilken väg vi ska ta, men den ger oss inte alla rätta svar. Vi kan instinktivt känna att något är rätt eller fel, men vi behöver fundera kring varför vi känner som vi gör och sortera ut begreppen. Jag har satsat ett halvår av mitt liv för att skriva en bok för att det kändes helt rätt att göra det. Varje stund, varje ögonblick jag arbetade med orden, karaktärerna och handlingen så kändes det som att jag var i mitt rätta element. Vart boken hamnar vet vi inte ännu, men det kanske inte alltid är det viktigaste. Ibland kan det handla om att bara leva en stund i sin egen magkänsla som är det bästa och som får oss att känna oss levande.

Lyssna till din intuition. Följ din magkänsla.

Här kommer några goda råd i hur du ska bli bättre på att lyssna på din intuition.

1. Våga ta lite risker, genom att vara öppen för att tillåt dig att göra misstag.

2. Lyssna på andras råd, men var inte rädd för att trotsa dem. Du och ingen annan bestämmer var gränsen för ett lyckat beslut går.

3. Det finns ingen regel som säger när man skall lita på intuitionen eller inte, men när du har en stark önskan och känner en stor glädje över något, då brukar det vara rätt. Lyssna på vad du vill. 

4. Tillåt dig att vara kreativ. Måla, skriv, fota, gör nya recept, gå nya vägar. Kreativiteten är beroende av fantasin och intuitionen, så när du har flow, då är du i kontakt med din intuitiva sida.

5. Ju mer du arbetar med intuitionen, desto bättre fungerar den.

6. Läs boken ”Blink” av Malcom Gladwell, som handlar om den intuitiva intelligensen.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

3 kommentarer till “6 olika sätt att bli mer intuitiv.

  1. Hej, jag hittade din blogg igår och tycker du skriver väldigt bra och om saker som ligger mig varmt om hjärtat. Det här med intuition har jag tänkt mycket på och jobbat en hel med i mitt liv och är ett av de främsta verktygen för mig när jag tar beslut.
    Vänliga hälsningar Nina

  2. Mycket bra text.

    Tack/Glad lördag!

  3. Tack för att du delar med dig. Det känns skönt att få bekräftelse på sina egna tankar och känslor.
    Med vänliga hälsningar Yvonne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.