Jag ska bara…

Alldeles straxt ska jag skriva något klokt på min blogg. Snart ska jag svara på mejlen och skriva några fakturor. Om en stund ska jag gå ut med hunden, ta hand om disken och kanske till och med duscha. Vi ska bara skriva färdigt boken…

Så just nu lever jag i nuet. Med orden. Med maten. Skriver någon mening och släpper allt och andas. Den här boken handlar om mindfulness, den här boken ska vara skriven med hjärtat.

Det kinesiska tecknet mindfulness är sammansatt av två skilda tecken med två olika innebörder. Det ena betyder ”hjärta” och det andra tecknet betyder ”nu”.  Så mindfulness betyder ordagrant ”Att uppleva nuet med hjärtat”.

Allt annat får ligga på paus idag. Vi ska jobba med hjärtat.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

5 kommentarer till “Jag ska bara…

 1. Lycka till, önskar att ALLT fungerar för dig idag!!!
  Vi har just bytt miljö, tacksam för bra resa.:)
  Kram!

 2. att uppleva nuet, är även för mig otroligt viktigt. Sa just det till personalen då jag lämna dotter på förskolan, att de måste bli bättre på att stanna upp här och nu. Inte prata hela tiden om vad som skall komma sen: snart är det midsommar och sen är det sommarlov mm. Utan Njuta av denna dag, vad som händer i morgon är oskrivet. Jag njuter en stund till i min ensamhet innan jag skall gå till jobbet..
  kram till dig…. 😉

 3. Mmmmm, nuet ska upplevas med ♥

  Ha en fin kväll och starta dagen i morgon lugnt och gott!
  kram

 4. Ja, nuet rinner så lätt mellan våra fingrar. Men bara genom ett andetag kan vi vara tillbaka till det.
  Tack för era kommentarer och för era vänliga ord.
  Varm kram

 5. Varmt lyckat till. Heja heja heja heja!
  Kram Marlene

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *