Jag borde bära varningsskylt

Vissa dagar borde ha en varningsskylt, så att jag kan förbereda mig på morgonen att det kommer att bli trassligt lite längre fram. Eller kanske är det jag som borde ha en varningsskylt? Så att min sambo vet när han ska ge mig lite extra värme och vänlighet för att jag behöver det, även om jag inte riktigt förtjänar det just då.

Ibland känns det bara så tungt och just då är det ganska svårt att fortsätta att vara stark. Du vet de där tillfällena då man har försökt och försökt, jobbat på åt ett visst håll, men det är som om det aldrig riktigt lossnar. Du får goda råd från alla håll och kanter, folk som tycker och tänker vad du borde göra. Men ingen har gått din stig, ingen känner på riktigt till vad du kämpar med, så alla råd känns respektlösa. Livet känns ruskigt orättvist och du ställer dig frågan – vad är meningen?

Ja, vad är meningen? Jag önskar att jag kunde svara på det. På den frågan är det nog ”meningen” att vi ska hitta våra egna svar.

Jag tror att under de dagar som känns dystra, kanske det bästa är att ge upp att försöka vara stark och positiv. Och istället titta sig lite omkring och se om det inte går att hitta något litet att vara tacksam över denna. Att släppa det stora perspektivet för en stund och bara vila i de små stunderna av tacksamhet. Det är okej att ha en dålig dag. Det är okej att det gör ont eller känns tufft. Det är vilsamt att känna sig tacksam. Även om det bara är för något litet, som att solen skiner eller att man ska köpa sig en glass.

Ha en tacksam fredag mina vänner.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

5 kommentarer till “Jag borde bära varningsskylt

  1. Tacksamhet är en viktig nyckel…upptäckte jag också.
    Det är ”bara” när man är i det mörkaste av mörker som det inte funkar – men desto underbarare när förmågan kommer tillbaka.
    Då kan man börja köra hårdträning. 🙂

    Klocka ord av dig – som alltid.
    Önskar dig allt gott!

  2. Antagonister! Nödvändigt… ryggen behövs för att bära magen… det måste finnas dalar för att det ska finnas toppar… inget ner heller inget upp…

    Det är BRA att det finns dåliga dagar, då känner man tacksamheten över de bra dagarna. En påminnelse till oss själva – att inte ta någonting för givet.

    Kram och ha själv en fantastisk fredag <3

  3. Livet och dagarna har sina upp- och nedgångar och det är emellanåt svårt att hitta gnistan och tacksamhet. Vet precis vad du menar. Det är okej att ha dåliga dagar och det är upplyftande och stärkande när man har tagit sig igenom just den dagen. Citerar Olof Röhlander -” det är okej att köra i diket ibland – men stanna inte kvar där för länge”. Jag ser mina dagar och livet som personlig utveckling, dåliga- som bra dagar och vill inte vara utan mina svåra erfarenheter för den har gjort mig till den person jag är idag. Sen en tid tillbaka säger jag att det finns en mening med det som sker men ibland tar det lite länge tid att komma på vad och det är oerhört häftigt och ger en positiv kick.

    ”Men ingen har gått din stig, ingen känner på riktigt till vad du kämpar med, så alla råd känns respektlösa. Livet känns ruskigt orättvist och du ställer dig frågan – vad är meningen?” och svaret som du ger på den frågan är så bra, tack:)- “meningen” är att vi ska hitta våra egna svar.

    Ha en fin fredag och tack Maria för att du coachar på ett personligt plan.

  4. Jag har läst era inlägg flera gånger, ni kloka människor. Livskloka. Generösa. Begåvade. Hit kommer jag att återvända när jag har en dålig dag.
    Tack för ert engagemang.
    Era inlägg läses av många – och uppskattas!
    Tack!

  5. Det inlägget hjälpte verkligen. Jag har inte mått så bra de senaste åren, men detta gillade jag mest: ”Meningen är att vi ska hitta våra egna svar.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *